Share

Un miliardar danez și-a pierdut trei copii în atentatele din Sri Lanka

Anders Holch Povlsen, acționarul principal al companie de îmbrăcăminte Asos, şi-a pierdut trei din cei patru copii în atacurile sângeroase care au avut loc duminică în biserici şi hoteluri de lux din Sri Lanka, soldate cu sute de morţi şi alte sute de răniţi.

Conform BBC, familia miliardarului se afla în Sri Lanka într-o vizită de Paşte. Anders Holch Povlsen deţine lanţul internaţional de îmbrăcăminte Bestseller. El este de asemenea cel mai mare unic acţionar al gigantului din domeniul vestimentaţiei Asos şi cel mai mare proprietar privat de terenuri din Regatul Unit, potrivit cotidianului britanic Times.

„Din nefericire, putem confirma informaţiile”, a declarat un purtător de cuvânt al Bestseller într-un email. „Vă cerem să respectaţi dreptul la intimitate al familiei. Nu avem alte comentarii de făcut”, a adăugat sursa.

Conform Forbes, Anders Holch Povlsen, cetățean danez în vârstă de 46 de ani, are o avere de 7,9 miliarde de dolari. Mare proprietar de terenuri, el a cumpărat pământ inclusiv în România cu scopul de a crea arii protejate pentru animale sălbatice.

Bilanţul morţilor în atacurile din Sri Lanka a ajuns la 290. Poliţia srilankeză a arestat 24 de suspecţi, dar nimeni nu a revendicat până acum responsabilitatea atacurilor. Marea majoritate a victimelor ar fi cetăţeni srilankezi, inclusiv mulţi creştini care au murit în cursul slujbelor de Paşte.

Potrivit autorităţilor srilankeze, 36 de cetăţeni străini s-ar afla printre cei morţi, dintre care mulţi trebuie încă identificaţi la o morgă din capitala ţării, Colombo. Conform BBC, printre victime se află cel puţin cinci cetăţeni britanici, inclusiv doi care au şi cetăţenie americană, trei cetăţeni danezi, un cetăţean portughez, şase indieni, doi ingineri din Turcia, doi chinezi, doi australieni, un olandez, și un japonez.

Leave a Comment