Share

Tot mai multe state adoptă măsuri restrictive pentru trotinetele electrice

Accidentele provocate de utilizarea necorespunzătoare a trotinetelor electrice împing tot mai multe state să ia măsuri de a restricționa circulația acestora.

După ce Franța a modificat Codul rutier pentru a reglementa utilizarea trotinetelor electrice și a interzis folosirea acestora în zonele pietonale, inclusiv pe trotuare, și Singapore a luat o măsură similară. Începând de astăzi utilizarea acestor mijloace de transport este interzisă pe trotuare ca răspuns la numărul tot mai mare de accidente care au declanşat nemulţumirea locuitorilor oraşului-stat.

Circulaţia trotinetelor a fost deja interzisă pe drumurile publice din Singapore, iar utilizarea acestora va fi permisă doar pe benzile de biciclete şi pe căile care unesc parcurile.

„Această măsură este necesară pentru a asigura siguranţa pietonilor după un număr tot mai mare de accidente în care au fost implicaţi conducători de trotinete delincvenţi în ciuda sporirii controalelor şi a eforturilor de educare”, a indicat Autoritatea pentru Transport din Singapore.

Ţara din sud-estul Asiei, aflată în avangarda noilor tehnologii, a adoptat rapid aceste mijloace de deplasare, însă o serie de accidente, dar şi incendii declanşate pe staţiile de încărcare au condus la creşterea numărului de solicitări pentru interzicerea acestora.

Utilizatorii de trotinete electrice vor fi iniţial pedepsiţi prin avertismente în cazul în care sunt surprinşi pe trotuare, însă de la începutul lunii ianuarie 2020 riscă o pedeapsă de două luni de închisoare şi o amendă ce poate ajunge la 2.000 de dolari singaporezi (1.200 de euro).

Singapore a impus anterior obligaţia de a înregistra aceste vehicule şi a prevăzut limite maxime de viteză.

În Franţa, în faţa unei explozii a numărului de trotinete electrice, viteza maximă de deplasare a fost limitată la 25 km/h. Conducătorii acestor mijloace de deplasare pot folosi benzile pentru biciclete sau drumuri publice unde viteza maximă permisă este de 50 km/h sau mai puţin.

Citește și:

Leave a Comment