Share

Țiriac Collection își scoate la șosea vedetele motorizate

Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce poate fi admirat permanent chiar de pe DN1.

Începând din această lună, Țiriac Collection va avea un nou stand exterior în care va fi integrat periodic câte un exemplar din portofoliu, accesul publicului fiind gratuit.

Nouă zona de expunere Țiriac Collection reprezintă o oportunitate inedită pentru pasionații domeniului auto de a admira vehicule excepționale, bucurându-se de vizibilitatea tuturor detaliilor și unghiurilor exterioare ale autovehiculului prezentat. Astfel, periodic, va fi expus câte un exemplar deosebit din galeria Țiriac Collection, automobilele urmând să fie selectate în funcție de importanța istorică și povestea acestora.

Primul exemplar expus în noul stand din curtea exterioară a galeriei este spectaculosul Auburn 852 Speedster Boattail fabricat în anul 1936. Speedster aducea prin designul său o noutate în lumea auto și anume o parte posterioară fluidă care evocă spatele unei ambarcațiuni (Boat tail).

Vehiculul putea fi comandat cu o versiune supraalimentată de 150 CP a motorului cu opt cilindri ce propulsa mașîna la o viteză de top de circa 160 km/h. Exemplarul prezentat este o replică din anul 1970 a versiunii Auburn 852 Speedster Supercharged din 1936, ultimul an de producție al modelului original. Este construit pe o platforma Ford și dispune de un motor V8 de origine Ford.

În paralel, galeria Țiriac Collection își va derula programul normal de funcționare fiind deschisă publicului de vineri până duminică, în intervalul orar 10.00-19.00. Persoanele interesate să continue intruziunea în lumea și istoria auto au posibilitatea de a vizită galeria interioară în baza biletului de acces vizionând alte peste 170 de modele definitorii pentru industria auto, inclusiv unități care au aparținut unor mari personalități, ediții limitate sau mașini superperformante, evidențiind cele mai recente tendințe în materie de tehnologie auto.

Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului. Galeria reunește modele auto și moto emblematice atât clasice, cât și de ultima generație, aparțînând celor mai importanți producători auto din lume.

Citește și:

Leave a Comment