Share
Cel mai puternic Mercedes-AMG creat vreodată, GT Black Series, a intrat în galeria Țiriac Collection

Cel mai puternic Mercedes-AMG creat vreodată, GT Black Series, a intrat în galeria Țiriac Collection

Luna octombrie a adus un nou exponat la Țiriac Collection: un Mercedes-Benz AMG GT Black Series produs în anul 2021, model super-sport considerat a fi cel mai puternic AMG creat vreodată.

Cei care sunt nerăbdători să vadă spectaculosul vehicul îl pot admira, în avanpremieră, la Mercedes-EQ Pop-Up Store din Piața Victoriei între 24-30 septembrie. Ulterior, de la 1 octombrie, Mercedes-Benz AMG GT Black Series se va alătura exponatelor din galeria Țiriac Collection și va putea fi vizualizat împreună cu întreaga colecție de mașini și motociclete a omului de afaceri Ion Țiriac.

Modelul se adaugă impresionantei game de modele Mercedes-Benz de la Țiriac Collection care include Mercedes-Benz 540K Cabriolet A (1937), Mercedes-Benz 170 VK (1938), Mercedes-Benz 220 S (1958), Mercedes-Benz 600 Pullman (1968), Mercedes-Benz 600 Limousine (1966), Mercedes-Benz SLR Stirling Moss (2011), Mercedes-AMG G63 Hunting Group (2019) și Mercedes-Benz AMG G 63 Edition 1 (2019).

Mercedes-Benz AMG GT Black Series a stabilit recent performanța de 6:43,616 minute pe circuitul de la Nurburgring, surclasând cu peste o secundă titularul recordului anterior – Lamborghini Aventador SVJ. Bazat îndeaproape pe modelul de curse GT3, GT Black Series dispune de un puternic motor AMG V8, 4000 cmc, care produce 730 CP și dezvoltă un cuplu maxim de 800 Nm. Mașina atinge 100 km/h în doar 3,2 secunde, iar viteză maximă la care ajunge este de 325 km/h.

Modelul integrat în galeria Țiriac Collection este dotat cu amortizoare ajustabile similare celor de la AMG GT R Pro, care permit selectarea funcțiilor Confort, Sport și Sport Plus. Funcția Sport Plus este concepută pentru a fi utilizată pe circuit, având o caracteristică inteligență care poate măsura netezimea suprafeței pistei și care poate regla setările automobilului pentru a maximiza aderența. Modelul include jante speciale din aliaj forjat și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, proiectate special pentru acesta.

Programul de vizitare al galeriei Țiriac Collection este de vineri până duminică în intervalul orar 10:00 – 19:00. Țiriac Collection este prima galerie auto personală din România deschisă publicului și reunește modele auto și moto emblematice, atât clasice, cât și de ultima generație.

Citește și:

Leave a Comment