Share

Tesla are în plan asamblarea unei mașini de 25.000 de euro în Germania

O mașină cu un preț de catalog de 25.000 de euro va fi asamblată la uzina companiei americane Tesla de lângă Berlin, un proiect global extrem de important pentru producătorul de mașini electrice.

Despre o viitoare mașină Tesla al cărei catalog de prețuri să înceapă de la 25.000 de euro se vorbește de ani buni. Încă din 2020 zvonuri despre un vehicul cu numele Model 2 au apărut atât în SUA, cât și în China și Europa. Ei bine, acest proiect al constructorului american de mașini electrice pare să se apropie de intrarea în faza de industrializare.

Conform Reuters, care citează o sursă aflată la întâlnirea dintre Elon Musk și șefii noii uzine de lângă Berlin, în timpul discuțiilor a fost menționat și proiectul de 25.000 de euro. Sursa, care a dorit să își păstreze anonimatul, nu a precizat când va începe producția, iar oficialii Tesla au refuzat să comenteze subiectul.

Este însă cert că șeful Tesla Inc., Elon Musk, a vizitat vineri uzina din Gruenheide, în apropiere de Berlin, după ce a participat la un summit privind inteligența artificială în Anglia.

CEO-ul a mulțumit personalului de la uzină pentru munca depusă și, în cadrul aceleiași întâlniri, a dat câteva detalii despre planurile de a construi în Germania vehiculul de 25.000 de euro. Cel puțin asta susține Reuters.

Tot în timpul vizitei la Berlin, cei 11.000 de angajați ai uzinei germane au aflat că salariile lor vor fi majorate cu 4% începând cu luna noiembrie, ca răspuns la nemulțumirile manifestate de sindicate. Producătorul american de mașini electrice va plăti, de asemenea, un bonus de 1.500 de euro în luna decembrie pentru a compensa inflația, iar din februarie va majora din nou salariile astfel încât, la finalul anului suma încasată de personalul său din Germania să fie cu circa 2.500 de euro mai mare.

Anterior sindicatele germane, printre care și puternicul IG Metall, menționaseră că sunt nemulțumite de salariile angajaților Tesla, acestea câștigând sume sub media pieței.

Este important de notat că, spre deosebire de alți producători auto din Germania, angajații Tesla nu au un contract colectiv de muncă care să reglementeze salariile.

Cu salarii majorate și promisiunea unui viitor produs care, în baza prețului redus, ar putea deveni un adevărat fenomen, angajații Tesla din Gruenheide pot acum crește frecvența asamblării mașinilor, un deziderat al Tesla încă din momentul inaugurării uzinei germane. Totodată, extinderea în segmentul de piață al mașinilor de volum este esențială pentru planul Tesla de a își majora livrările de vehicule electrice până la 20 de milioane la nivelul anului 2030.

Deocamdată, cel mai accesibil vehicul T1esla este Model 3, al cărui preț de bază pe piața din România este de 42.990 de euro.

Citește și:

Leave a Comment