Share

Tesla Model 3, primul vehicul prezentat oficial de reprezentanța companiei din România

Reprezentanța Tesla în România a prezentat la București varianta modernizată a Model 3, vehicul cu o autonomie majorată și un interior îmbunătățit.

În ceea ce poate fi considerat primul eveniment organizat de reprezentanța mărcii Tesla în România, oficialii companiei au prezentat varianta îmbunătățită a Model 3, vehicul ajuns pe piața europeană în această toamnă.

Cu un preț de bază de 42.990 de euro pentru varianta cu tracțiune pe puntea din spate și autonomie maximă de 513 km și cu unul de 50.990 de euro pentru cea Long Range cu două motoare și autonomie de 629 km, versoiunea din 2023 a Tesla Model 3 este o evoluție a vehiculului deja cunoscut pe piața din România. Conform oficialilor din România ai mărcii, livrarea mașinilor comandate poate fi făcută în doar două până la șase săptămâni.

În exterior, noul vehicul se prezintă cu o parte frontală ușor modificată, faruri noi inspirate de cele de la Model S, noi jante și o gamă cresută de culori. Totodată, coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit la 0,219 față de 0,23, iar lungimea a crescut cu peste 20 mm până la 4.720 mm.

Modificat mai vizbil, interiorul asigură un spațiu mai mare pentru pasageri, aceștia având la dispoziție scaune ventilate, iluminare ambientală, tabletă de 15,4 inchi amplasată central și noi fețe ale ușilor. În plus, volumul portbagajului a fost majorat până la 682 de litri.

Nu trebuie omis faptul că mașina are un nou volan care include atât comenzile pentru semnalizare, cât și pe cele pentru șetragătoarele de parbriz. Poziționarea mașinii în „Drive” sau „Reverse” este realizată acum de pe ecranul central.

Conform celor de la Tesla, noua versiune Model 3 este mai ușoară decât cea anterioară, are o antifonare mai bună, senzori mai performanți, camere video cu rezoluție mai mare, un sistem de sunet îmbunătățit și chiar un microfon cu fidelitate mai mare.

Citește și:

Leave a Comment