Share

Târg de Paște, în București, începând cu 20 aprilie

Oficialii primăriei municipiului București au anunțat că, pe 20 aprilie, se va deschide în parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle, un târg dedicat sărbătorilor de Paște.

Primăria condusă de Gabriela Firea, prin Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al municipiului București, organizează în perioada 20 – 29 aprilie 2019, cea de-a zecea ediție a Târgului dedicat Sărbătorilor Pascale din Capitală – „Tradiții și Flori de Sărbători”, în parcul Regele Mihai I, intrarea Charles de Gaulle.

Conform PMB, evenimentul se adresează „bucureștenilor care petrec Sărbătorile Pascale în Capitală, dar și turiștilor, și își propune să valorifice arta populară și tradițiile autentice, adunând producători și meșteșugari din toate colțurile țării, care folosesc cu mândrie tehnicile de lucru și rețetele românești moștenite din familie”.

În fiecare zi, între orele 10:00 – 21:00, vizitatorii vor putea descoperi, la cele peste 70 de căsuțe din parc, obiecte meșteșugărești și produse culinare, dar și o zonă gastronomică amenajată, cu gustări calde și specialități de sezon. În cadrul târgului, bucureștenii vor găsi produse tradiționale, precum ouă încondeiate și decorate tradițional, ii, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă și lemn, accesorii și decorațiuni pentru masa de Paște, cozonaci, prăjituri de casă, pască.

De asemenea, timp de zece zile, meșterii populari vor dezvălui în spațiul expozițional, secretele tehnicilor folosite, publicul având ocazia să participe la demonstrații de prelucrare a sticlei, prelucrare a pielii, de încondeiere, decorare și gravare a ouălor de Paște, de realizare a unor obiecte și decorațiuni din pănușă sau de prelucrare a lemnului pentru obținerea diverselor obiecte din gospodărie.

©Lifenews.ro – Articolele lifenews.ro pot fi preluate în limita a 500 de caractere și doar cu acordul redacției.

Leave a Comment