Share

Skoda Auto va reduce producţia din cauza deficitului de semiconductori

Skoda Auto, divizie a grupului german Volkswagen, va reduce producţia săptămâna aceasta din cauza deficitului de semiconductori, au anunţat sindicatele de la producătorul auto ceh.

Unele schimburi care lucrează la producţia modelelor Octavia, Enyaq, Fabia, Scala şi Kamiq vor fi anulate, au precizat sindicatele de la uzinele Skoda.

„După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situaţia producţiei se înrăutăţeşte din nou”, au precizat sindicatele, în buletinul săptămânal Skodovacky Odborar, conform Reuters.

În 2022, vânzările Skoda pe plan global au scăzut cu 16,7%, din cauza lipsei de componente, a problemelor apărute pe lanţurile de aprovizionare şi a războiului din Ucraina, dar cu toate acestea compania se aşteaptă la îmbunătăţirea situaţiei în 2023.

„Situaţia de pe piaţă va rămâne tensionată în 2023, dar suntem prudent optimişti că situaţia se va îmbunătăţi în lunile următoare”, a declarat directorul general de la Skoda Auto, Klaus Zellmer.

Cu peste 33.000 de angajaţi la trei fabrici, Skoda este unul din cei mai mari angajatori şi exportatori din Cehia. Însă, în ultimii ani, livrările sale au scăzut constant după ce, în 2019, a livrat peste 1,24 milioane de autovehicule la nivel mondial.

Citește și:

Leave a Comment