Share

Șeful Vitesco admite că ar vinde partea din firmă dedicată motoarelor termice

Furnizorul auto Vitesco Technologies, prezent și în România, ar putea vinde activitățile dedicate motoarelor cu ardere internă dacă ar exista un cumpărător.

Furnizorul de componente auto Vitesco Techologies, care are activități de cercetare, dezvoltare și producție și în România, este dispus să renunțe la activitățile sale legate de motoarele termice.

Conform AutomotiveNews, care îl citează pe șeful companiei, Andreas Wolf, „dacă cineva ne-ar aborda dorind să cumpere acea parte din afacere și asta ar avea sens pentru companie și angajați, cu siguranță am face asta”.

Aflată în zona roșie a bilanțului financiar în ultimii ani, divizia dedicată componentelor pentru motoare termice a revenit la profit în 2021. Acest rezultat pozitiv a apărut, deloc surprinzător, după ce Vitesco a devenit o companie complet independentă.

Fosta divizie a grupului Continental, Powertrain, a devenit independentă în 2019 sub numele Vitesco Technologies și se află în plin proces de dezvoltare a portofoliului de produse în special în zona mașinilor electrificate.

La începutul lui 2022, același Andreas Wolf a anunțat câștigarea unui contract de peste 1 miliard de euro pentru invertoare de 800 de volți dedicate vehiculelor electrice. Oficialul a evitat însă să menționeze numele clientului.

Conform lui Wolf, estimările Vitesco arată că în 2022 vor fi încheiate noi contracte de furnizare a componentelor auto, însă nu este clar ce influență vor avea asupra afacerilor deficitul de semiconductori, creșterea prețului materiilor prime și producția redusă a constructorilor de mașini.

„Nu există niciun motiv să credem că vom fi sub rezultatul din 2021, dar nu ne așteptăm nici la un salt”, a declarat Andreas Wolf.

Afectată de problemele globale ale industriei auto, Vitesco Technologies se așteaptă ca marja operațională din 2021 să se fi încadrat între 1,5% și 1,7%, însă valorile exacte ale bilanțului financiar al primului an complet de independență al companiei vor fi făcute publice în raportul de pe 25 martie.

Citește și:

Leave a Comment