Share

Divizia Powertrain a Continental a devenit independentă și își schimbă numele în Vitesco Technologies

Divizia Powertrain din Continental a devenit prima parte a grupului german Continental care și-a finalizat realinierea la noul model de business, echipa de management fiind pe deplin în vigoare începând cu 1 aprilie 2019. Acum funcționează ca o afacere independentă care va activa sub numele de „Vitesco Technologies”. Introducerea acestui nou nume este planificată pentru a doua jumătate a anului 2019.

Transformarea diviziei într-o entitate juridică a avut loc la începutul anului 2019. Condusă de Andreas Wolf, echipa de management a noii companii se pregătește pentru IPO-ul (listarea acțiunilor la bursă) parțial planificat pentru a doua jumătate a anului. Compania va fi gata să finalizeze acest pas, odată ce vor fi luate toate măsurile tehnice și de reglementare, lucru așteptat începând cu 2020, în funcție de situația pieței.

„Transformarea Powertrain într-un grup independent de entități juridice, a fost finalizată în timp record. N-am fi putut face asta fără sprijinul angajaților noștri. Faptul că peste 99% dintre aceştia s-au mutat în noua companie demonstrează încrederea lor în calea pe care am ales să o urmăm”, a spus Andreas Wolf. „Decizia de a deveni o afacere independentă și pregătirile pentru un IPO parțial arată clar că suntem dispuși și capabili să ne schimbăm. Aceste calități ne vor oferi un avantaj competitiv“, a adăugat acesta. Mutarea pentru a transforma divizia Powertrain într-o companie independentă a fost determinată de schimbările rapide care se așteaptă să apară pe piața motoarelor electrice în următorii câțiva ani – evoluția pieței va fi determinată de obiectivele guvernamentale privind limitele de emisie.

Potrivit lui Wolf, „ritmul reglementării variază de la o regiune la alta. Acest lucru necesită o mare flexibilitate din partea industriei. Ca o companie independentă, avem mai multă libertate ca afacere pentru a reacționa rapid și individual la cerințe diferite”. Această flexibilitate este menționată și în noul nume. Vitesco vine de la vita, latină pentru „viață”, bazându-se pe imaginea de energie, viteză și agilitate. A doua parte a numelui – „Technologies” – evidențiază ambiția companiei de a fi un furnizor de tehnologii, sisteme și servicii inovatoare.

Domeniile de activitate ale companiei vor fi dezvoltate continuu și sistematic pentru a răspunde cerințelor viitoare ale pieței și ale societății, în special în ceea ce privește obiectivele de emisii locale și globale. În afară de afacerea cu motoare convenţionale cu combustie, activitățile companiei vor include și toate activitățile care implică sisteme de acționare hibride și electrice, precum și toate activitățile legate de baterie. Compania este un lider tehnologic în domeniul electrificării sistemului de propulsie. Este unul dintre puținii furnizori de sisteme care oferă o electrificare completă a sistemului de propulsie: de la sistemul de 48 de volți și soluțiile hibride integrate pentru sistemele de transmisie și punți, transmisii complet electrice, combinate cu sisteme electronice de putere și de încărcare foarte eficiente și un sistem de gestionare a bateriilor optimizat prin gestionarea inteligentă a energiei și a temperaturii.

Componentele Powertrain sunt partea esențială a sistemului de propulsie electrică din modelul Jaguar I-PACE, care a fost votată drept „Mașina anului 2019 în Europa”. Importanța companiei pe piața motoarelor electrice este subliniată în continuare de comenzile deja plasate. Acestea însumează aproximativ 11 miliarde de euro în 2018, din care 2 miliarde de euro au fost atribuite segmentului de mobilitate electrică.

„Începem dintr-o poziție bună și suntem încrezători că reorganizarea ne va permite să construim pe viitor”, a spus Wolf. „Ne propunem să menținem un protofoliu excelent de produse pentru o gamă largă de tehnologii de acționare. În timp ce accentul va fi pus pe electrificare, intenția noastră este de a acoperi totul, de la motoare electrificate cu combustie internă, la acționări electrice bazate complet pe baterii, precum și combustibili sintetici. Motivul pentru care se oferă o astfel de gamă largă de sisteme este de a satisface diversitatea piețelor, a ritmului diferit cu care acestea se dezvoltă și preferința conducătorilor auto din întreaga lume.

„Divizia Powertrain facilitează construcția de unități de propulsie convenționale, extrem de ecologice. Pentru ambele tipuri de autovehicule, pe benzină și diesel, tehnologiile noastre produc valori ale emisiilor cu mult sub limitele standard”, a explicat Wolf. “Pe termen mediu, suportul nostru pentru soluții hibride și complet electrice va contribui la optimizarea pieței auto în perspectiva necesității pe termen lung a mobilității fără emisii de dioxid de carbon. Noi dezvoltăm deja sisteme electrice de generație următoare pe bază de hidrogen și noi combustibili sintetici pentru motoarele cu combustie”. Vitesco Technologies și-a stabilit un obiectiv ecologic clar: “prin electrificarea și optimizarea motoarelor cu ardere internă vrem să ajutăm la reducerea cu 50% a emisiilor de CO2 până în 2030”, a spus Wolf.

Clienții companiei din cadrul Continental includ toți producătorii generali de echipamente originale. Compania are peste 50 de locații de producție și inginerie pe toate piețele regionale și are peste 42.000 de angajați în întreaga lume. Sediul central al companiei va fi în Regensburg.

Stabilirea activităților Powertrain ca grup independent face parte dintr-o realiniere organizațională de anvergură întreprinsă de Continental ca răspuns la schimbările profunde din industria automobilelor. În viitor, Grupul Continental va fi împărțit în cele trei “sectoare de grup”: Rubber Technologies, Automotive Technologies și Powertrain Technologies.

Reorganizarea are impact și asupra unităților din România, unde divizia Powertrain își desfășoară activitatea la Timișoara, Sibiu și Iași (cele 3 locații sunt centre de inginerie) și Brașov (locație de producție). Toate cele trei unități comerciale prezente în România însumau peste 3000 angajați la finalul anului 2018. Cristian Mihaly a preluat mandatul pentru Powertrain România, după ce în ultimii 18 ani a ocupat diferite poziții în Continental. România este o țară importantă pe harta Powertrain, cu impact în electrificare, prin introducerea de noi tehnologii în inginerie și producție.

Citește și:

Leave a Comment