Share

Schaeffler a ajuns la o cotă de aproape 89% din Vitesco Technologies

Preluarea Vitesco Technologies – companie cu activități importante în România – de grupul german Schaeffler este fără întoarcere. Procentul de acțiuni controlate a urcat la 88,8%.

Furnizorul auto german Schaeffler a reușit să își urce pachetul de acțiuni prin care controlează Vitesco Technologies la 88,8%. Asta după ce a cumpărat de la fondul de investiții BofA Securities Europe nu mai puțin de 3,6 milioane de acțiuni care reprezintă circa 9% din Vitesco.

În total, holdingul familiei Schaeffler deține acum 88,8% din capitalul social și drepturile de vot la Vitesco Technologies. Adunările generale anuale ale celor două companii ar trebui să aprobe fuziunea în luna aprilie, iar întregul proces de preluare ar trebui să se încheie până la sfârșitul anului în curs.

Conform unui comunicat al Schaeffler publicat pe 23 ianuarie 2024, grupul german a cumpărat de la BofA Securities Europe S.A. pachetul de 9% din acțiunile Vitesco Technologies după ce fondul le achiziționase de pe piața liberă. „Prețul acțiunilor suplimentare achiziționate este mai mic decât contravaloarea plătită de Schaeffler în oferta publică de cumpărare”, notează oficialii companiei.

Achiziția mărește participația directă a Schaeffler la Vitesco la aproximativ 38,87%. Alte 49,94% dintre acțiuni sunt deținute de IHO, holding aparținând tot familiei Schaeffler. Astfel, participația totală la Vitesco Technologies a urcat acum la aproximativ 88,81%.

„Se așteaptă ca o fuziune cu Vitesco să aibă loc în al patrulea trimestru al anului 2024. Unificarea acțiunilor comune cu drepturi depline de vot ale Schaeffler vor duce la o mai bună lichiditate a acțiunilor. Angajamentul de a obține o creștere a free float-ului de aproximativ 30% rămâne neschimbat”, mai notează cei de la Scaheffler.

În octombrie 2023, Schaeffler și-a anunțat intenția de a realiza fuziunea celor două companii. Vitesco Technologies, fosta divizie e Powertrain a grupului Continentala devenit independentă în 2021. Deși acționarii și conducerea Vitesco au încercat să se opună preluării, Schaeffler a reușit, prin majorarea ofertei făcută posesorilor de acțiuni, să obțină controlul. Este demn de luat în seamă că, la începutul lui decembrie 2023, cumpărătorul din Herzogenaurach deținea doar 30% din acțiunile Vitesco.

Citește și:

Leave a Comment