Share

România – Norvegia 1 – 1: Coșmar în lumea copiilor

Selecţionatele României şi Norvegiei au terminat la egalitate 1 – 1 meciul din grupa F a a preliminariilor EURO 2020. După o primă repriză extrem de slabă, în care au fost dominați de adversari, românii au reușit o a doua parte a meciului mult mai bună cu „americanul” Mitriță în rolul principal.

Mitriță a marcat după o fază construită de unul singur în minutul 62, în timp ce norvegienii au egalat prin Sørloth în prelungirile partidei. Tricolorii au ratat și un penalty la scolrul de 0 – 0, prin George Puşcaş.

Norvegia, net superioară fizic, a dominat clar prima repriză, din toate punctele de vedere, şi a avut prima mare ocazie în min. 13, când Oedegaard a trimis un şut cu efect, respins de Tătăruşanu.

Mitriţă a avut o cursă caracteristică în min. 15, dar şutul său a trecut prin faţa porţii. Un minut mai târziu, Stanciu a tras de la 16 metri, dar Jarstein a reţinut.

Scandinavii au mai avut o oportunitate în min. 21, dar şutul lui King de la 20 metri a trecut pe lângă poartă.

Prima parte s-a încheiat cu o acţiune foarte bună a lui Mitriţă, care a pătruns şi a şutat cu stângul (45+1), dar portarul a respins.

La reluare, România a părut mai compactă şi jocul său a avut mai multă consistenţă, însă tot nordicii au avut iniţiativa şi Oedegaard (50) a şutat peste poartă din careu.

Bancu, busculat de Berge în careu, după o combinaţie cu Mitriţă, a obţinut un penalty, dar Puşcaş a tras slab şi Jarstein a apărat.

Momentul bun al României a continuat şi Stanciu a avut o pătrundere încheiată cu şut de la 16 metri, prins de portar (58).

România a reuşit să deschidă scorul în min. 62, când Mitriţă a recuperat o minge degajată de Jarstein, a pătruns şi a şutat cu stângul. Forcingul tricolorilor a continuat cu un şut al lui Stanciu de la distanţă (64), respins în corner de defensiva nordică. La faza care a urmat, Andone a trimis mingea cu capul în transversală (64).

Norvegia a ieşit cu toate forţele la atac, iar Rus a blocat in extremis şutul lui Oedegaard (65), după care Ajer a reluat peste câteva zeci de secunde mai târziu. Tătăruşanu a fost la post la lovitura de cap a lui Johnsen (69), iar Oedegaard (87) a executat peste poartă o lovitură liberă de la 20 metri.

Scandinavii au egalat în min. 90+2, prin Soerloth, cu capul, din centrarea lui Normann, iar oaspeţii putea chiar obţine victoria, dar Tătăruşanu a reţinut mingea trimisă de King (90+3).

Andone a fost aproape să aducă victoria (90+4), dar şutul său a trecut pe lângă poartă.

Partida a fost programată să se dispute cu porţile închise ca urmare a sancţiunii dictate de UEFA după incidentele provocate de suporteri la meciurile cu Spania şi Malta, din luna septembrie. Conform regulilor UEFA, la partidele cu porţile închise pot asista copii cu vârsta de până în 14 ani alături de însoţitorii lor. Drept urmare, la meci au asistat 29.854 copii şi însoţitori, după cum au anunţat organizatorii, un nou record.

Având în vedere că meciul dintre Suedia și Spania s-a încheiat în această seară tot la egalitate 1 – 1, România se află pe locul 3 în grupă, cu 14 puncte, cu unul mai puțin decât Suedia. La meciul direct dintre România și Suedia, pe 15 noiembrie, echipa lui Cosmin Contra are nevoie de victorie pentru a se califica la EURO 2020. Și tot nu este suficient. Mai e nevoie de cel puțin un punct în meciul de la Madrid cu Spania!

Leave a Comment