Share

Stațiunea Bukovel din Ucraina, ocupată de refugiați

Bukovel, cea mai mare staţiune turistică montană din Ucraina, vizată și de mulți români pasionați de sporturi de iarnă, este ocupată aproape în totalitate de refugiaţi.

Conform Ludmilei Sirko, adjunctul guvernatorului regiunii Ivano-Frankivsk, citată de Agerpres, în stațiune au sosit mulți refugiați din zonele puternic afectate de război.

Potrivit acesteia, gradul de ocupare a spaţiilor de cazare din staţiune este de peste 90%, iar toate persoanele care rămân peste noapte la hotelurile private din Bukovel își plătesc serviciile de cazare.

„Foarte multe persoane refugiate aici sunt persoane cu bani, care au avut posibilitatea să închirieze apartamente sau camere la hotel. (…) 90% – 92% dintre locurile de cazare din Bukovel sunt ocupate. Toate persoanele care sunt acolo sunt cu plată”, a precizat Ludmila Sirko pentru Agerpres.

Oficialii din Ivano-Frankivsk susţin că în regiune s-au refugiat, până în prezent, peste 83.000 de persoane. Dintre acestea, peste 43.000 sunt cazate în spaţii private.

Staţiunea Bukovel este situată la poalele muntelui cu același nume, la graniţa regiunilor Ivano-Frankivsk şi Transcarpatia, în apropiere de frontiera cu România. Aici se află mai multe hoteluri care oferă peste 1.500 de locuri de cazare. De asemenea, în zone apropiate mai pot fi cazați aproximativ 12.000 de turişti.

Citește și:

Leave a Comment