Share

Roland Hintringer (ZF): În doar 18 luni, ne-am dublat producția de motoare electrice

Producătorul de componente auto ZF Friedrichshafen a produs mai mult de trei milioane de motoare pentru vehicule electrice și hibride.

Cererea globală de motoare electrice pentru mașinile de pasageri și vehiculele comerciale crește rapid – la fel și cifrele de producție ale ZF.

„În doar 18 luni, ZF și-a dublat producția de motoare electrice de la aproape un milion și jumătate la trei milioane. Datorită sistemelor noastre automatizate, modulare și flexibile în ceea ce privește volumul, suntem capabili să deservim toți clienții noștri globali, în funcție de necesități, a declarat Roland Hintringer, șeful liniei de producție a motoarelor electrice la ZF Friedrichshafen.

Cifrele de producție și prognozele arată că ZF face mari progrese pe calea transformării către electromobilitate. „Rolul nostru ca inovator este de asemenea un factor important”, subliniază Roland Hintringer.

ZF a anunțat deja că va dezvolta motorul electric fără magnet I²SM – un motor sincron cu excitație separată, cu transfer inductiv de energie – pentru producție în serie, care, spre deosebire de conceptele fără magnet disponibile pe piață în prezent, are un design unic, compact și beneficiază de cea mai mare densitate de putere și cuplu.

Compania a demonstrat recent potențialul noilor tehnologii dezvoltate, cu propulsorul electric EVSys800, care se distinge prin eficiența sporită și autonomia crescută. Prototipul este cu 35% mai ușor decât propulsoarele electrice actuale și reduce emisiile de CO2 în producție și exploatare cu 20%. Tehnologii inovatoare de înfășurare a statorului, un nou concept de răcire și designul compact fac posibile aceste salturi semnificative în optimizare.

ZF Friedrichshafen produce deja motoare electrice în uzine din Asia și Europa. Facilități de producție sunt în prezent în curs de instalare și în America de Nord. Astfel, compania livrează componente auto de la Hangzhou și Shenyang (China), Pančevo (Serbia), Schweinfurt (Germania), Trnava (Slovacia), Saltillo (Mexic) și Gray Court (SUA).

ZF este o companie globală de tehnologie care furnizează sisteme pentru autoturisme, vehicule comerciale și tehnologie industrială și are 165.000 de angajați în întreaga lume dintre care aproximativ 5.000 în șase locații din România (București, Timișoara, Roman, Oravița, Lupeni, Marghita). Printre acestea se numără R&D Tech Center Timișoara, care s-a desprins din divizia de automotive a furnizorului român de servicii de inginerie BeeSpeed și face parte din ZF din ianuarie 2019.

Citește și:

Leave a Comment