Share

Renault lucrează la un automobil electric cu un preț de 10.000 de euro. Ar putea purta sigla Dacia?

Șeful Renault, Thierry Bollore, a anunțat la expoziția auto de la Frankfurt că grupul său lucrează la un vehicul electric care va putea fi vândut în Europa cu nu mai mult de 10.000 de euro. Deși nu a menționat despre ce este vorba, modelul ar putea fi deja cunoscutul K-ZE produs, deocamdată, pentru piața chineză.

Jurnaliștii de la AutomotiveNews susțin că șeful grupului Renault, Thierry Bollore, ar fi declarat la Frankfurt că grupul său lucrează la un vehicul electric care va putea fi vândut în Europa cu nu mai mult de 10.000 de euro.

Renault electric

„Când vizezi noul model de afaceri, „shared mobility”, trebuie să ai mașini foarte moderne, atrăgătoare și cu un preț rezonabil”, a declarat Bollore, conform AutomotiveNews. Renault câștigă bani din sistemul său de închiriere pe termen scurt de la Madrid, unde există pe străzi 800 de modele Zoe, a completat șeful grupului Renault.

„Nu toată lumea își poate permite prețul vehiculelor electrice aflate astăzi pe piață. Producătorii lucrează la mașini de înaltă calitate, dar elementul cheie este să facem mobilitatea electrică accesibilă”, a explicat Thierry Bollore.

Aflați mai multe despre premierele de la Franfurt Motor Show 2019

În acest context este demn de menționat că Renault va începe să vândă în China, de anul viitor, modelul electric K-ZE, un vehicul dezvoltat pentru piețele non-europene. Prețurile pentru acest model nu au fost încă anunțate, însă oficialii Renault declarau în primăvara acestui an că va fi competitiv cu modele similare din China, care se vând cu mai puțin de 10.000 de dolari.

Cu un an în urmă, când conceptul K-ZE a fost prezentat în cadul unui eveniment restrâns denumit „Electric Night”, Carlos Ghosn, fostul șef al grupului francez din care face parte și Dacia, anunța că „grupul Renault a fost un pionier și este lider în segmentul vehiculelor electrice. Modelul nostru nou, accesibil, urban și inspirat de liniile unui SUV, Renault K-ZE, reunește întreaga experiență a grupului: leadership-ul în domeniul vehiculelor electrice, expertiza noastră în vehicule accesibile și capacitatea de a construi parteneriate puternice”.

Tot la acel eveniment, la care a luat parte și LifeNews.ro, oficialul mernționa că modelul K-ZE va ajunge și în Europa, însă nu a fost luată decizia dacă aici va purta marca Renault sau Dacia. „E încă devreme. Întâi să vedem evoluția pe piața chineză”, a declarat Ghosn.

Renault electric

Leave a Comment