Share

Probleme majore de trafic: Accidente și ambuteiaje pe șoselele dintre Brașov și București

Întoarcerea bucureștenilor din zonele de munte după vacanța de Crăciun a creat mari probleme de trafic atât pe DN1 cât și pe DN1A sau DN7.

La ora 16.30, distanța dintre Brașov și București putea fi parcursă în cel puțin patru ore din cauza aglomerației din trafic. Astfel, cei care au pornit către Capitală pe Valea Prahovei au întâlnit coloane care se deplasează extrem de încet sau chiar staționează încă de la Predeal, iar ambuteiajul se prelungește din această stațiune până la Bușteni. Apoi, după o deplasare relativ lentă între Bușteni Poiana Țapului, o nouă coloană s-a format la intrarea în Sinaia și se prelungește până la Cormanic.

De asemenea, în zona Nistorești a fost raportat un accident. Potrivit ISU Prahova, în accident au fost implicate cinci maşini cu 16 ocupanţi nefiind victime, însă traficul a fost restricționat temporar. Pe întreaga vale a Prahovei vremea este nafavorabilă, cu lapoviță și ninsoare astfel încât carosabilul este umed și alunecos.

Nici cei care au ales DN1A, prin Cheia nu au avut mai mult noroc. La ora 16.00 centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române a anunțat că la kilometrul 172+300, în zona Babarunca, pe fondul unei pătrunderi pe contrasens, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului, două persoane au necesitat îngrijiri medicale. Traficul a fost oprit pe ambele sensuri pentru a permite efectuarea cercetării la fața locului. La ora petrecerii accidentului se estima că traficul va putea fi reluat în aproximativ 30 – 45 de minute.

Tot la 16.30 drumul dintre Sibiu și București putea fi parcurs în circa patru ore și 30 de minute. Coloane de mașini s-au format în zonele Căciulata – Mănăstirea Cozia, apoi la ieșirea din Râmnicu Vâlcea, la Dedulești și între Dumbrăvești și Bascov. De asemenea se circulă cu viteză redusă și la intrarea în București de pe A1 Pitești – București.

Avertizare CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atras astăzi atenţia conducătorilor auto care se deplasează în zonele montane să circule prudent şi să adapteze viteza la condiţiile din trafic, dar mai ales să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă, în contextul în care meteorologii au emis mai multe avertizări cod portocaliu de viscol şi ninsori pentru zone din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba.

„Administraţia Naţională de Meteorologie a emis avertizare de Cod portocaliu pentru astăzi, 27.12.2020, în intervalul orar 14:00 – 20:00, ce vizează intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 120 km/h, viscolind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii pentru zonele montane din judeţele Gorj, Vâlcea, Caraş – Severin, Hunedoara, Dâmboviţa, Prahova, Argeş, Sibiu, Braşov şi Alba. Facem apel la conducătorii auto care se deplasează în această perioadă, în special în zonele montane, să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, a scris Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Leave a Comment