Share

Poliţia Locală București: Tot mai multe maşini de mare tonaj circulă fără autorizaţie

Poliţia Locală Bucureşti a aplicat, în ultimele trei zile, amenzi în valoare de 90.000 lei pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie privind autovehiculele de mare tonaj.

„Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti au surprins în trafic 28 şoferi care conduceau ilegal, în zone restricţionate, autovehicule cu masa maximă totală autorizată mai mare de 7,5 tone. Cuantumul total al amenzilor aplicate a fost de aproape 90.000 de lei”, menționează Poliția Locală București.

Echipaje din cadrul Serviciilor Circulaţie Rutieră, Control Transporturi şi Protecţia Mediului derulează zilnic acţiuni pentru a verifica respectarea prevederilor HCGMB 134/2004 privind autorizarea accesului în zone cu restricţii de tonaj.

Conform Poliţiei Locale, tot mai multe maşini de mare tonaj circulă fără autorizaţie sau fără respectarea traseelor şi intervalelor orare impuse.

„Acest lucru generează poluare, degradează prematur suprafaţa carosabilă, creează abuteiaje şi produce disconfort celorlalţi participanţi la trafic”, explică sursa citată.

În 2021, pentru încălcarea HCGMB 134/2004 privind circulaţia autovehiculelor destinate transportului de mărfuri şi a utilajelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone în municipiul Bucureşti, s-au aplicat 564 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.729.500 de lei.

Leave a Comment