Share

Mocănița din Vișeu a deraiat. 12 turiști au fost răniți

Doisprezece turişti care se aflau în vagonul situat în spatele locomotivei mocăniței care a deraiat astăzi, în timpul unei curse obişnuite, au fost transportaţi pentru îngrijiri medicale la spital.

„Cei 12 turişti care se aflau în vagonul din spatele locomotivei deraiate, care au suferit răni uşoare, escoriaţii sau atac de panică, au fost preluaţi de echipajele SMURD şi Ambulanţa Maramureş, fiind transportaţi la centrul de primiri urgenţe al spitalului orăşenesc din Vişeu de Sus. Starea de sănătate a pacienţilor este stabilă, aceştia beneficiază de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Maramureş, Oana Alexa Gonczi.

La intervenţie au participat trei echipaje SMURD, trei echipaje de la Ambulanţă, patru voluntari ai Serviciului Judeţean Salvamont Maramureş şi jandarmi montani.

Un reprezentat al Companiei Căilor Ferate Forestiere (CFF), care exploatează mocăniţa, a precizat pentru Agerpres că în cel mai scurt timp va fi demarată o anchetă internă pentru a descoperi cauzele producerii incidentului feroviar.

În momentul în care a deraiat locomotiva, în vagoanele trenului Mocăniţa se aflau aproape 200 de turişti români. Ca primă măsură, administraţia CFF a suspendat temporar cursele turistice cu mocăniţa.

Mocănița care parcurge traseul mirific de 21 km de la Vișul de Sus la Paltin este extrem de căutată de turiști în perioada de vară. Pentru achiziționarea biletelor de 74 de lei (113 lei pentru cei care doresc servicii extinse) este necesară rezervarea din timp pe pagina de internet a CFF Vișeu de Sus.

Leave a Comment