Share

Maserati amână lansarea SUV-ului Grecale din cauza lipsei de semiconductori

Maserati, parte a grupului Stellantis, a confirmat amânarea lansării SUV-ului Grecale până în primăvara anului viitor din cauza lipsei globale de semiconductori.

SUV-ul Maserati Grecale era programat pentru lansare în luna noiembrie a acestui an, însă lipsa de semiconductori a impus amânarea evenimentului.

„Din cauza deficitului de semiconductori volumul producției inițiale nu ar permite un răspuns adecvat la cererea globală așteptată”, au menționat oficialii Maserati.

SUV-ul Grecale, model care va fi construit în Cassino, în Italia, va fi poziționat pe piață sub Maserati Levante și va concura cu SUV-uri precum Porsche Macan și BMW X3.

Viitorul Maserati Grecale va utiliza aceeași platformă cu Alfa Romeo Stelvio și este de așteptat să aibă o versiune complet electrică.

Tot în cadrul grupului Stellantis este așteptată în luna martie a anului viitor prezentarea Tonale, un nou SUV Alfa Romeo.

Stellantis, grup auto care a luat naștere anul acesta prin fuziunea Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și PSA Group, a fost nevoit să oprească producția la mai multe fabrici ale sale din Europa și Canada din cauza lipsei de cipuri. Din acest motiv producția totală a grupului este estimată să scadă cu 1,4 milioane de unități față de țintele inițiale.

Leave a Comment