Share

Lucrările la Autostrada de centură Bucureşti Sud ar trebui să înceapă în iunie

În ședința de guvern de astăzi, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a solicitat includerea pe ordinea de zi a unui proiect de hotărâre privind declanşarea procedurilor de expropriere în zona Autostrăzii de centură a Bucureştiului, sector Centură Sud.

Guvernul ar putea adopta astăzi o hotărâre cu privire la declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată de pe coridorul aferent lucrărilor la Autostrada de centură Bucureşti, sectorul Sud.

„Domnule premier, vă rog să aprobaţi introducerea pe lista suplimentară a unui proiect de hotărâre de Guvern privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere a lucrărilor de utilitate publică de interes naţional Autostrada de centură Bucureşti, sector Centură Sud, (…) pe raza localităţilor Glina, Cernica, Popeşti-Leordeni, Berceni, Vidra, Clinceni, Ciorogârla – din judeţul Ilfov”, a solicitat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la începutul şedinţei de Guvern.

Ministrul a adăugat că pe Centura de Sud sunt trei loturi, care măsoară 52 de kilometri, iar lucrările ar putea demara la încveputul lunii iunie.

„Suntem în perioada contractuală de realizare a proiectului, însă vom realiza mai repede proiectul tehnic pe lotul 1, respectiv pe lotul 2, avem acelaşi antreprenor. Proiectul tehnic este finalizat, noi astăzi emitem hotărârea de Guvern privind exproprierile, după care vom emite deciziile de expropriere, emitem autorizaţia de construire şi estimăm începerea lucrărilor pe lotul 2 la începutul lunii iunie, iar pe lotul 1 – undeva la începutul lunii iulie. (…) Termenul de proiectare era octombrie 2020, noi finalizăm proiectarea în câteva zile, emitem hotărârea de Guvern şi realizăm exproprierile şi începem lucrările în iunie”, a explicat Lucian Bode.

Lotul 2, primul care, conform lui Lucian Bode, ar putea intra în execuție în această vară, a fost atribuit companiei Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.Ş., are o durată de realizare de 30 de luni și costă 750,85 milioane lei, fără TVA.

Lotul 1, atribuit aceleiași companii ca și Lotul 2 are tot 30 de luni durată de execuție, dar un buget alocat de 830,68 milioane de lei, fără TVA.

Lotul 3, este în sarcina asocierii Asocierea Aktor S.A. – Euroconstruct Trading 98 SRL și are o valoare de 853,42 milioane de lei, fără TVA.

Citește și:

Leave a Comment