Share

Hotelieri: Peste 100.000 de turişti pe litoralul românesc în minivacanţa de 1 Mai

Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR) a anunțat că pe litoralul românesc au fost, în minivacanţa de 1 Mai, peste 100.000 de turişti.

Conform FPIOR, cel mai mare flux de turiști s-a înregistrat la Costinești, acolo unde a avut loc timp de patru zile festivalul „Beach, Please”.

„Peste 400 de evenimente organizate pe Litoral, de la cele muzicale de renume internaţional, la culinare şi sportive, un grad de ocupare de 90% din capacităţile de cazare de pe Litoral deschise deja, zeci de mii de oameni la Evenimente – pe plaje, în Cluburi, pe terase şi în restaurantele din Constanţa, Mamaia, Mamaia Nord, Eforie, Costineşti şi Vama Veche! Am parcurs, împreună, un Weekend incendiar de Deschidere, în forţă, a Sezonului 2023 pe Litoralul românesc”, a declarat Corina Martin, secretarul general al FPIOR.

Potrivit acesteia, în zona Cluburilor din Mamaia, a fost un weekend „mai plin decât orice alt weekend din toată vara trecută”, iar în privinţa numărului de turişti străini, peste 10.000 de vest europeni au fost prezenţi la Sunwaves, ediţia nr. 30, pe lângă miile de turişti români.

De asemenea, la Costineşti, festivalul „Beach, Please”, a atras peste 80.000 participanţi.

Tot în acest weekend, câteva mii de turişti împătimiţi au ocupat plajele şi cluburile preferate din vama Veche, în timp ce familiile cu copii au preferat Eforie şi Venus, staţiuni recunoscute pentru farmecul profilat pe relaxare şi facilităţi All inclusive.

„Aş vrea să fac două remarci extrem de importante pentru noi, operatorii din industria turismului de pe Litoral şi din România: noi am făcut, singuri, întreaga campanie de promovare pentru acest Weekend pe Litoral – cât nu a facut nici Guvernul, nici Ministerul, nici autorităţile locale! Consider Inadmisibil, să nu avem măcar salutul, dacă nu şi implicarea şi susţinerea Ministerului de resort, şi chiar a Primului Ministru – aşa cum mi se pare normal şi firesc, într-o ţară cu un potenţial turistic fantastic, în continuare ignorat”, a susţinut secretarul general al FPIOR.

FPIOR a mulțumit MAI, Poliţiei și Jandarmeriei pentru sprijinul acordat în asigurarea siguranţei şi ordinii publice. „Cele puţin peste 100 de cazuri de persoane depistate cu substanţe interzise la evenimente – au fost incidente izolate si nu reprezintă, nici pe departe, imaginea generala a unui public atât de numeros şi de dornic de petrecere şi distracţie, acasă, în România”, a concluzionat Corina Martin.

Leave a Comment