Share

Agenţia Europeană pentru Medicamente a avizat primul vaccin antiCOVID. România poate începe vaccinarea pe 27 decembrie

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat astăzi utilizarea pe teritoriul Uniunii Europene a primului vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 de compania americană Pfizer şi partenerul ei german BioNTech.

Decizia Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) permite statelor UE să demareze campanii naţionale de vaccinare în această săptămână. Ţări din Uniunea Europeană, inclusiv Germania, Austria şi Italia, au anunţat deja că plănuiesc să înceapă vaccinările pe 27 decembrie, în contextul în care Europa încearcă să prindă din urmă Statele Unite şi Marea Britanie, care au demarat deja campaniile lor de vaccinare la începutul lunii decembrie.

În România utilizarea acestui vaccin poate începe pe 27 decembrie

În această dimineață premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID începând cu data de 27 decembrie şi i-a îndemnat pe toţi cetăţenii să aibă încredere în acest demers.

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie. Şi, folosesc acest prilej, pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a afirmat premierul interimar.

Pe 26 decembrie, România urmează să primească prima tranşă „simbolică” de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi distribuite la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Citește și:

Leave a Comment