Share

Grupul Volkswagen, puternic lovit de criza semiconductorilor. Producția Passat, suspendată temporar

Grupul Volkswagen resimte tot mai acut lipsa semiconductorilor și s-a văzut nevoit să oprească uzina din Emden până în ianuarie 2022.

Oficialii Volkswagen au confirmat că uzina din Emden a grupului german, cea care produce modelele Passat și Arteon, își va opri liniile de asamblare până în luna ianuarie a anului viitor. Conform publicației germane Automobilwoche, decizia a fost luată ca urmare a lipsei acute de semiconductori și alte componente.

Deocamdată, forța de muncă a uzinei lucrează după un program de lucru redus și, pentru că urmează vacanța de sărbători, își va relua complet lucrul abia pe 10 ianuarie 2022.

Un purtător de cuvânt a Volkswagen a declarat pentru Automobilwoche că programul de muncă scurtat va duce la o pierdere totală de aproximativ 70 de zile lucrătoare în 2021. Pentru uzina din Emden, aceasta este o „reducere masivă” a producției, a adăugat oficialul.

Tot criza de semiconductori are efecte majore asupra altor modele ale grupului german. Cea mai mare uzină Volkswagen, cea de lângă sediul central din Wolfsburg, care asamblează modelul Golf, a avut producția suspendată mai multe zile în acest an fapt ce a dus la cea mai scăzută producție a sa din 1958 până acum.

Și alte mărci ale grupului german, precum Audi sau Skoda întâmpină mari probleme de aprovizionare și, ca efect, sunt forțate să reducă producția anumitor modele.

Citește și:

Leave a Comment