Share

GOMS 2020: Cupra Formentor

Cupra a prezentat astăzi primul său model „dezvoltat de la zero de companie”. Crossoverul Formentor va fi pus la dispoziția clienților în două variante de propulsie.

Prima mașină dezvoltată complet de Cupra, marcă iberică de înaltă performanță desprinsă din SEAT, își împrumută numele dintr-o zonă a insulei Mallorca. Crossoverul Formentor are 4.450 mm lungime, 1.839 mm lățime și o înălțime de 1.511 oferind un spațiu remarcabil celor cinci pasageri. Grație ampatamentului de 2.680 mm, ocupanții banchetei din spate au la dispoziție o zonă mai mult decât confortabilă, în timp ce portbagajul de 450l se înscrie în media segmentului.

Pe lângă un design exterior modern și sportiv, Cupra Fromentor pune la dispoziția utilizatorilor un interior plăcut și elegant, cu o planșă de bord care pare a pluti. În centrul acesteia se află un ecran panoramic de 12 inchi cu funcție de navigare și conectivitate.

Află toate detaliile despre noutățile de la Geneva Online Motor Show 2020

Cupra Formentor va fi oferit clienților în două varinate de propulsie. Pe lângă unitatea TSI de 1.4 litri care dezvoltă 150 CP, cuplată la un motor electric care adaugă 115 CP și care asigură o deplasare în mod electric de circa 50 km, vehiculul poate fi comandat și cu puternica uzină de forță de 2.0 litri care dezvoltă 310 CP. În această variantă de top, crossoverul are în dotare și sistemul 4Drive. Ambele sisteme de propulsie sunt gestionate printr-o cutie de viteze DSG.

Cupra Formentor va ajunge la clienți începând cu ultimul trimestru al acestui an.

Deși, la fel ca presa din întreaga lume, ne asumăm „vina” de a nu putea prezenta informații de la fața locului din cauza anulării expoziției de la Geneva, LifeNews.ro a decis să încerce preluarea tuturor informațiilor importante sub titulatura Geneva Online Motor Show 2020 (GOMS 2020).

Cupra Formentor

Leave a Comment