Share

GM începe livrările modelului Hummer electric în decembrie

Livrările GMC Hummer EV vor debuta în luna decembrie cu versiunea specială Edition 1 al cărei preț este de 112.595 de dolari.

Duncan Aldred, vicepreședinte Buick și GMC, a declarat că debutul livrărilor Hummer EV Edition 1 „este punctul culminant al unei călătorii uimitoare de doi ani. Este cel mai rapid program pe care GM l-a realizat vreodată, de la idee până la proiectare și livrarea lui în mâinile clientului”.

Hummer EV este primul vehicul electric al grupului General Motors (GM) construit pe platforma Ultium. Variantele mai puțin ieftine ale pick-up-ului sunt programate să ajungă pe piață în 2022 și 2023.

Debutul Hummer a primit un sprijin neașteptat dar binevenit săptămâna trecută când președintele american Joe Biden a vizitat Factory Zero a GM și a condus mașina pe care a numit-o „un vehicul al naibii de bun”. Duncan Aldred a mărturisit GMC a primit de șapte ori mai multe rezervări în acea zi decât în ​​mod normal și că vizitele pe site-ul mărcii au crescut cu 230%.

Deși a refuzat să dezvăluie numărul total al clienților care au rezervat deja mașina, oficialul a menționat că există aproximativ 125.000 angajamente verbale și că majoritatea acestora au fost deja convertite în rezervări. Rezervarea unui Hummer EV necesită un depozit rambursabil de doar 100 de dolari.

Având, în funcție de versiune, două sau chiar trei motoare electrice care pun la dispoziția șoferului până la 830 CP, noul Hummer păstrează caracteristicile – vedetă ale modelelor anterioare. De exemplu, vehiculul are în dotare tracțiunea integrală și chiar „crab walk”, sistemul care permite deplasarea în diagonală, iar șoferul poate utiliza „Extract Mode”, o dotare care asigură creșterea gărzii la sol cu până la șase centimetri. În plus, spre deosebire de variantele clasice, cu motoare cu ardere internă, accelerația este fenomenală: 0 – 100 km/h în doar 3,5 secunde!

Citește și:

Leave a Comment