Share

Porsche devine acționar majoritar al Greyp, producător croat de biciclete electrice

Având ca țintă transportul sustenabil integrat, Porsche și-a majorat pachetul de acțiuni deținut la producătorul croat de biciclete electrice Greyp.

În primăvara acestui an, germanii de la Porsche au pus în vânzare două biciclete electrice – eBike Sport și eBike Cross – ambele reflectând „designul atemporal, caracteristici tehnice remarcabile și fascinația mărcii”. Cu prețuri cuprinse între 7.990 de euro și 9.990 de euro, aceste mijloace de transport ecologice au fost doar deschizătoarele unui drum pe care marca sport germană dorește să meargă cât mai departe.

În noiembrie 2021, compania și-a exercitat dreptul de a își majora pachetul de acțiuni deținut la producătorul croat de biciclete electrice Greyp.

„Ne urmăm constant strategia de mobilitate electrică. Activitățile noastre din sectorul bicicletelor electrice subliniază abordarea noastră consecventă”, a declarat directorul financiar al Porsche AG, Lutz Meschke.

Interesant este faptul că Greyp are un portofoliu de biciclete aproape la fel de exclusivist ca Porsche. Bicicleta electrică pentru teren accidentat e-MTB G6 costă între 4.999 de euro și 13.699 de euro, iar e-Hyper, produs dezvoltat împreună cu inginerii Rimac, costă cel puțin 8.999 de euro.

Greyp Bikes are în acționariat și compania croată Rimac Automobili, partenerul Porsche într-un joint-venture prin care este controlată marca de lux Bugatti.

Citește și:

Leave a Comment