Share

Gabriela Firea amână programul Start-up City din cauza lipsei de fonduri

Programul prin care Primăria Municipiului București dorea să finanțeze, lunar, cu câte 50.000 de euro, start-up-uri care ar putea sprijini dezvoltarea inteligentă a Capitalei a fost amânat. Primarul Gabriela Firea acuză lipsa fondurilor.

„Primăria Capitalei a fost nevoită să limiteze alocările financiare pentru anumite proiecte dat fiind faptul că încasările de la bugetul de stat pe primele patru luni ale anului, atât cele previzionate cât și cele efective, sunt semnificativ mai mici decât cele din aceeași perioadă a anului trecut. În aceste condiții a trebuit să asigurăm cu prioritate sumele necesare serviciilor publice vitale pentru cetățeni: transport public, apă caldă și căldură, sănătate, plătite în integralitate de Primăria Capitalei”, a explicat Gabriela Firea, edilul Capitalei.

PMB subliniază totodată că instituția depinde in proportie de peste 90% de fondurile de la bugetul de stat, fiind singura unitate administrativ-teritoriala care nu incaseaza taxe si impozite. In acest context, au fost inaintate Guvernului solicitari privind remedierea acestei situatii financiare, astfel incat sa poata fi acoperite diferentele in domeniile deficitare.

În ceea ce priveste eventualele suplimentari de buget, inclusiv cele dedicate Programului „Start-up City”, acestea vor putea fi facute la urmatoarele rectificari bugetare. Principalele domenii care au nevoie de dezvoltare si, implicit, de suplimentarea fondurilor sunt sanatatea, infrastructura, domeniul social si cultura.

Programul Bucharest Start-up City are ca principale obiective finantarea de start-up-uri in acord cu dezvoltarea inteligenta a Municipiului Bucuresti, precum si atragerea tinerelor talente antreprenoriale. Proiectul vizeaza sustinerea a minimum 200 de beneficiari, cu o suma maxima de 50.000 euro/ beneficiar. Regulamentul Programului „Bucharest Start-up City”, initiat de Primaria Municipiului Bucuresti, in parteneriat cu Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, a iesit, luna aceasta, din dezbatere publica. In perioada urmatoare vor fi analizate propunerile primite, iar demararea efectiva a Programului va avea loc dupa asigurarea resurselor financiare necesare, in conditiile in care in Bugetul pe 2019 al Municipiului Bucuresti nu au putut fi prinse alocarile necesare.

Leave a Comment