Share

Fosta soție a lui Jeff Bezos devine al doilea mare acționar al Amazon și una dintre cele mai bogate femei din lume

Așa cum LifeNews.ro anunța încă de la începutul lunii iulie, Jeff Bezos şi soţia sa, MacKenzie Bezos, au finalizat procedurile de divorţ printr-o înţelegere financiară în valoare de 38 de miliarde de dolari. Astfel, MacKenzie Bezos a devenit cel de-al doilea mare acționar al Amazon și ocupă cea de-a 23-a poziţie în clasamentul celor mai bogaţi 500 de oameni din lume.

Conform unui document al organismelor de reglementare care prezintă vânzarea acţiunilor de către Jeff Bezos, în prezent aproximativ 19,7 milioane de acţiuni sunt acum înregistrate pe numele MacKenzie, în vârstă de 49 de ani.

Bezos a vândut 968.148 acţiuni cu suma de aproximativ 1,8 miliarde de dolari, în perioada 29 – 31 iulie, ca parte a planului său de vânzare de acţiuni, se arată în document.

Participaţia de 4% a lui MacKenzie este în valoare de 38 de miliarde de dolari, suficient pentru a se situa pe cea de-a 23-a poziţie în clasamentul celor mai bogaţi 500 de oameni din lume, realizat de Bloomberg.

Valoarea participaţiei sale a scăzut cu un miliard de dolari din aprilie, când a fost pentru prima dată anunţat acordul.

Jeff Bezos, în vârstă de 55 de ani, fondatorul şi directorul general al celui mai mare retailer online, şi-a păstrat o participaţie de 12%, în valoare de 109 miliarde de dolari şi rămâne cel mai bogat om din lume.

Citește și:

Leave a Comment