Share

Jeff Bezos, fondatorul Amazon, nou record pe piața imobiliară din Los Angeles

Fondatorul grupului Amazon, miliardarul american Jeff Bezos, a cumpărat o proprietate de lux din Los Angeles pentru suma de 165 de milioane de dolari.

Suma importantă plătită de Bezos este un record absolut pentru piaţa imobiliară Los Angeles, iar proprietatea, denumită Warner Estate, a aparținut magnatului media David Geffen.

Precedentul record fusese stabilit în 2019 de Lachlan Murdoch, un om de afaceri cu triplă cetăţenie (australiană, britanică şi americană), care plătise 150 de milioane de dolari pentru o proprietate din Bel-Air, folosită în timpul filmărilor de la serialul TV „The Beverly Hillbillies”.

Reşedinţa Warner Estate a fost construită în anii 1930 pentru Jack Warner, cofondatorul companiei de producţie cinematografică Warner Brothers. Amplasată în Beverly Hills, în regiunea Los Angeles, ea include pe lângă clădirea principală mai multe pensiuni pentru oaspeţi, un teren de tenis şi un teren de golf.

Cu o avere estimată la peste 110 miliarde de dolari, Jeff Bezos este considerat de revista Forbes cel mai bogat om din lume.

Grupul Amazon, gigantul online pe care Jeff Bezos l-a înfiinţat şi condus, centrat iniţial pe comerţul pe internet, şi-a extins activităţile şi în alte domenii. În prezent, Amazon este unul dintre principalii actori din informatica dematerializată (cloud computing), iar sistemul său Alexa domină piaţa asistenţilor virtuali. Amazon operează, de asemenea, unul dintre cele mai importante servicii de streaming video.

Leave a Comment