Share

Ford Pro a prezentat noul Transit Connect

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului american, a prezentat fratele mai mare al modelului Courier produs la Craiova. Ford Transit Connect va avea un sistem de propulsie Plug-in Hybrid (PHEV).

Prezentat sub emabrgo cu ocazia testului interna╚Ťional al modelului Transit Courier asamblat la Craiova, noul Ford Transit Connect a fost anun╚Ťat ast─âzi ├«n premier─â mondial─â.

Fost prim produs al uzinei din Craiova atunci când Ford a preluat fosta fabrică Daewoo, Fosr Transit Connect se prezintă astăzi într-o nouă versiune, mult mai modernă, care include un sistem de propulsie Plug-in Hybrid (PHEV).

Ford Pro a dezv─âluit ast─âzi noul furgon compact Transit Connect, complet├ónd actuala genera╚Ťie de vehicule comerciale pentru Europa. Sistemele de propulsie avansate includ pentru prima dat─â o versiune Plug-in Hybrid pentru Transit Connect, care ofer─â clien╚Ťilor o autonomie electric─â generoas─â de 110 km, precum ╚Öi posibilitatea de a se ├«nc─ârca at├ót de la sisteme AC c├ót ╚Öi DC.

Conform oficialilor Ford Pro, clien╚Ťii beneficiaz─â de o capacitate de ├«nc─ârcare ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, cu un volum de p├ón─â la 3,7 mc, precum ╚Öi de un nou concept transformator de scaune pentru modelele Kombi. Caracteristicile includ un nou sistem inteligent de trac╚Ťiune integral─â, un instrumentar de bord digital cu conectivitate avansat─â ╚Öi cea mai larg─â suit─â de sisteme active de asisten╚Ť─â pentru ╚Öofer oferit─â vreodat─â ├«n dotarea Transit Connect.

ÔÇ×├Än ultimii doi ani, am electrificat familia Transit pentru a ajuta fiecare tip de client s─â-╚Öi accelereze productivitatea ╚Öi s─â-╚Öi electrifice afacerea. Noul nostru Transit Connect este un nou pas ├«n aceast─â misiune.Noile versiuni PHEV ╚Öi cu trac╚Ťiune integral─â ale Transit Connect, interiorul high-tech ╚Öi suportul de la Ford Pro ├«mpacheteaz─â un aspect riguros ├«ntr-o caroserie elegant─â ╚Öi compact─â”, a declarat Hans Schep, directorul general al Ford Pro ├«n Europa.

Fiind cea de-a treia genera╚Ťie a popularei autoutilitare compacte Ford Transit Connect, noul model face parte din cea mai puternic─â gam─â de autoutilitare compacte Ford Pro, ├«mpreun─â cu noul Transit Courier ╚Öi viitorul E-Transit Courier.

Transit Connect intr─â ├«n produc╚Ťie ├«n prim─âvara anului 2024, livr─ârile ini╚Ťiale ale versiunii diesel fiind programate pentru vara acestui an ca parte a unui plan de lansare ├«n etape. Transit Connect PHEV se va al─âtura gamei ├«nainte de sf├ór╚Öitul anului, modelele cu trac╚Ťiune integral─â ╚Öi Kombi complet├ónd gama la ├«nceputul lui 2025.

Ford Transit Connect, atât diesel cât și PHEV

Transit Connect PHEV este ultima pies─â a Ford Pro care electrific─â familia Transit ├«n Europa, dup─â introducerea liderului de segment E-Transit, urmat de E-Transit Custom ÔÇô prima versiune electric─â a celei mai bine v├óndute furgonete de o ton─â din Europa ÔÇô ╚Öi E-Transit Courier.

Gama nouă de sisteme de propulsie pentru Transit Connect este reprezentată la vârf de primul PHEV al modelului. Sistemul cuplează un motor pe benzină EcoBoost de 1.5 litri la o baterie de înaltă tensiune și un motor electric pentru a furniza o putere combinată de 150 CP și un cuplu de 350 Nm, disponibili prin intermediul unei transmisii automate cu dublu ambreiaj și șase trepte. Sarcina utilă maximă este de 770 kg, iar greutatea maximă de remorcare este de 1.400 kg.

Transit Connect PHEV are o autonomie electric─â de p├ón─â la 110 km ╚Öi, ├«n modul EV, poate oferi un cuplu de p├ón─â la 330 Nm pentru transportul de ├«nc─ârc─âturi urbane. Utilizatorii pot ├«nc─ârca bateria la o sta╚Ťie rapid─â DC de 50 kW sau folosind ├«nc─ârc─âtorul AC de 11 kW.

Ca alternativ─â la noul sistem de propulsie PHEV, clien╚Ťii pot alege ╚Öi un motor turbodiesel EcoBlue de 2.0 litri, ├«n dou─â versiuni de putere. Noul sistem de trac╚Ťiune integral─â este oferit cu motorul de 122 CP ╚Öi o cutie de viteze manual─â cu ╚Öase trepte. Clien╚Ťii pot opta, de asemenea, pentru acela╚Öi motor cu o transmisie automat─â cu dublu ambreiaj cu ╚Öapte trepte, care ofer─â schimb─âri de treapt─â rapide ╚Öi line, f─âr─â pierderi de cuplu. Varianta de 102 CP este echipat─â cu o cutie de viteze manual─â cu ╚Öase trepte ╚Öi este disponibil─â doar cu trac╚Ťiune fa╚Ť─â. Ford Pro se a╚Öteapt─â la o eficien╚Ť─â extrem de competitiv─â a consumului de combustibil, de p├ón─â la 4,8 l/100 km.

Disponibilitatea trac╚Ťiunii integrale inteligente pe noul Transit Connect va spori atractivitatea pentru clien╚Ťii din regiunile nordice ╚Öi alpine ├«n special, oferind trac╚Ťiune sporit─â ╚Öi ├«ncredere ├«n condi╚Ťii meteorologice dificile.

Trei moduri de condus ajut─â la optimizarea consumului de energie: EV Now – pentru conducerea folosind doar motorul electric, EV Auto – care ajusteaz─â func╚Ťionarea motoarelor electric ╚Öi pe benzin─â pentru a se potrivi cel mai bine condi╚Ťiilor de conducere ╚Öi EV Later – pentru a economisi energia electric─â pentru mai t├órziu(util pentru autostr─âzi ├«nainte de a ajunge ├«ntr-un ora╚Ö)

Liniile de echipare sunt Trend ÔÇô disponibil pe modelele van ╚Öi Kombi, destinat clien╚Ťilor de flote, Limited ÔÇô autoutilitar─â premium cu jante din aliaj de 17 inchi, ╚Öi Activ ÔÇô un Kombi robust, cu desing inspirat de la SUV-uri, faruri cu tehnologie LED ╚Öi ╚Öine de plafon.

Gamă cu ampatament lung și scurt

Transit Connect este conceput pentru a satisface o gam─â larg─â de cerin╚Ťe ale clien╚Ťilor de autoutilitare compacte, astfel ├«nc├ót Ford Pro ofer─â modelul cu op╚Ťiuni de ampatament scurt sau lung, ├«n caroserii cu dou─â locuri (Van) sau cu cinci locuri (Kombi).

Noul design al zonei de ├«nc─ârcare a furgonului ofer─â un volum de ├«nc─ârcare crescut de 3,1 mc sau 3,7 mc, ├«n func╚Ťie de ampatamentul ales. Sarcina util─â maxim─â este de 820 kg, iar capacitatea competitiv─â de remorcare este de 1.500 kg, astfel ├«nc├ót le permite clien╚Ťilor s─â tracteze o gam─â larg─â de echipamente pentru a-╚Öi sus╚Ťine afacerea.

Ford Transit Connect Kombi introduce un nou concept revolu╚Ťionar de scaune flexibile, care permite clien╚Ťilor s─â-╚Öi schimbe rapid ╚Öi u╚Öor vehiculul de la o autoutilitar─â confortabil─â cu cinci locuri la o autoutilitara de lucru capabil─â. Bancheta din spate se pliaz─â cu u╚Öurin╚Ť─â spre ├«nainte ╚Öi ├«n sus ├«n c├óteva secunde pentru a cre╚Öte volumul de ├«nc─ârcare la 2,5 mc (L1) sau 3,1 mc(L2), modelele L2 av├ónd spa╚Ťiu pentru doi europale╚Ťi. ├Än pozi╚Ťia rabatat─â, scaunele din spate formeaz─â un perete etan╚Ö de protec╚Ťie pe toat─â ├«n─âl╚Ťimea ╚Öi asigur─â ocupan╚Ťilor scaunelor din fa╚Ť─â o experien╚Ť─â de conducere rafinat─â.

Un panou de instrumente de bord digitale de 10 inchi este standard pentru ├«ntreaga gam─â, cu un afi╚Öaj principal configurabil, flancat de informa╚Ťii secundare despre vehicul. Acest lucru este completat cu un ecran tactil central, cu naviga╚Ťie ├«n timp real disponibil─â pentru a crea un cockpit digital elegant ╚Öi productiv.

╚śoferii care folosesc un telefon de serviciu pentru naviga╚Ťie sau pentru a contacta clien╚Ťii beneficiaz─â de Apple Carplay ╚Öi Android Auto wireless, cu ├«nc─ârcare wireless a dispozitivelor pe seriile Limited ╚Öi Active. ├Änc─ârcarea ├«n timpul deplas─ârii a echipamentelor mai mari, cum ar fi laptopurile sau uneltele, este, de asemenea, facil─â, deoarece porturile USB-C din cabin─â ofer─â o putere de p├ón─â la 45 de wa╚Ťi.

Sistemele standard de asisten╚Ť─â pentru ╚Öofer includ Pre-Collision Assist cu Auto Emergency Braking ╚Öi Forward Collision Warning, Evasive Steer Assist ╚Öi Intersection Assist pentru a ajuta la prevenirea sau atenuarea coliziunilor cu al╚Ťi participan╚Ťi la trafic.

O camer─â video pentru mar╚Öarier ╚Öi un sistem de informare a unghiului mort cu Cross-Traffic Alert sunt standard pe modelele cu echip─ârile de top. La fel ca la noul Transit Custom, Exit Warning poate ajuta la prevenirea incidentelor cu al╚Ťi participan╚Ťi la trafic.

Alte tehnologii op╚Ťionale includ Pro Trailer Backup Assist pentru a ajuta ╚Öoferii s─â manevreze o remorc─â. Sistemul utilizeaz─â senzori ╚Öi o camer─â video pentru mar╚Öarier pentru a ajuta ╚Öoferul s─â ghideze intuitiv remorca cu un buton de control ╚Öi un afi╚Öaj digital, mai degrab─â dec├ót cu volanul.

Citește și:

Leave a Comment