Share

Depeche Mode, din nou în concert la București

Trupa Depeche Mode va reveni la Bucureşti pe 26 iulie 2023, când va susţine un concert pe Arena Naţională. Evenimentul face parte din turneul mondial „Memento Mori”.

Organizatorii turneului au anunțat că Depeche Mode – trupă inclusă în 2020 pe lista „Rock & Roll Hall of Fame” – va lansa mai întâi, în primăvara anului viitor, un nou album care va fi numit „Memento Mori”, ulterior fiind organizate concerte de promovare, printre care și cel de la București

Dave Gahan şi Martin Gore au anunţat că turneul „Memento Mori” va începe în luna martie cu o serie de evenimente speciale în America de Nord, urmate, din luna mai, de concerte în Europa. Pe harta turneului european se află şi România, cu un concert extraordinar pe Arena Naţională din Bucureşti, pe 26 iulie. Show-ul va cuprinde piese de pe noul album, dar şi piese de pe albumele anterioare, deja consacrate.

„Am început lucrul pentru acest proiect la debutul pandemiei, iar temele materialului sunt direct inspirate din acea perioadă. După pierderea lui Fletch am decis să continuăm, fiind convinşi că el asta şi-ar fi dorit. Iar acest lucru nu a făcut decât să confere proiectului o semnificaţie aparte”, a declarat Martin Gore referindu-se la viitorul album.

„Lui Fletch i-ar fi plăcut la nebunie acest album. Suntem nerăbdători să împărtăşim acest material cu voi şi abia aşteptăm să vi-l prezentăm live în concertele de anul viitor” – a adăugat și Dave Gahan.

„Memento Mori” va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode şi primul după mai bine de cinci ani. Cel mai recent şi cel mai îndelungat turneu Depeche Mode – „Global Spirit Tour” (2017-2018) – peste 130 de concerte – a adus trupa în faţa a peste trei milioane de fani, atât în Europa, cât şi în America de Nord.

„Memento Mori” va fi cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode şi continuarea albumului „Spirit” din 2017, intens aclamat de critici, care a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii şi în top 5 în alte peste 20 de ţări.

Conform organizatorilor, biletele pentru concertul Depeche Mode de la Arena Naţională din Bucureşti vor putea fi achiziţionate începând de vineri, ora 10.00.

Citește și:

Leave a Comment