Share

Chiriţă Alexandru-Aurelian, îi ia locul Corinei Popescu la conducerea Electrica

Consiliul de Administraţie al Electrica a decis revocarea din funcţia de director general a Corinei Popescu, ea fiind înlolcuită de Chiriţă Alexandru-Aurelian.

Conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, Corina Popescu va fi înlocuită de Chiriţă Alexandru-Aurelian, ca director interimar al Electrica începând cu 16 mai 2022.

„Electrica informează acţionarii şi investitorii asupra faptului că, în cadrul şedinţei din data de 5 mai 2022, Consiliul de Administraţie al Societăţii (CA) a hotărât revocarea dnei. Georgeta-Corina Popescu din funcţia de director general, fără justă cauză, începând cu data de 16 mai 2022, aceasta reprezentând ultima zi în care contractul de mandat produce efecte”, se menţionează în raportul Electrica.

Totodată, potrivit sursei citate, CA a hotărât numirea lui Chiriţă Alexandru-Aurelian în funcţia de director general interimar, începând cu data de 17 mai 2022, pentru o perioadă de trei luni „sau până la numirea unui nou director general, respectiv până la revocare, oricare dintre acestea intervine prima, cu posibilitatea revocării mandatului acordat oricând în perioada de trei luni”.

De asemenea, CA a solicitat Comitetului de Nominalizare şi Remunerare demararea cu celeritate a unui proces de recrutare pentru poziţia de director general.

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei Georgeta Corina Popescu fusese desemnată, începând cu data de 1 februarie 2019, în funcţia de director general al companiei Electrica, pentru un mandat de patru ani.

Leave a Comment