Share

CFR scoate la licitație lucrări de întreținere a infrastructurii pentru aproape 1.500 km

CFR alocă un buget de maximum 4,2 miliarde lei pentru lucrări de întreţinere a infrastructurii feroviare, pe o lungime totală de 1.461 de kilometri.

Compania Naţională de Căi Ferate, CFR, a anunțat lansarea unei licitații publice pentru lucrări de întreţinere a infrastructurii feroviare pe o lungime totală de 1.461 de kilometri. Pentru acest demers, compania a alocat un buget maxim de 4,2 miliarde lei. Ofertele pot fi trimise până la data de 31 martie 2022.

Proiectul privind derularea de lucrări de întreţinere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii are drept scop readucerea liniilor în parametri proiectaţi şi circulaţia trenurilor cu vitezele iniţiale de maximum 120 km/h.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărţit în opt loturi, este de minimum 1.001.483.640 lei (fără TVA) şi de maximum 4.216.621.320 de lei (fără TVA), iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Potrivit operatorului naţional feroviar, CFR, acordurile-cadru aferente celor opt sucursale regionale de cale ferată (Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi şi Constanţa) se vor derula pe o perioadă de 4 ani şi au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări (contractele subsecvente de lucrări, care se vor încheia la nivel de regională, în limita fondurilor alocate).

Anunţul de participare este disponibil în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP).

Citește și:

Leave a Comment