Share

Licitație demarată pentru dublarea și electrificarea liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia

CFR SA a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de electrificare, reabilitare şi dublare a liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia, o investiţie estimată la maximum 1,55 miliarde de lei, fără TVA.

Potrivit administratorului de infrastructură, investiţia la linia de cale ferată Constanţa – Mangalia, în lungime de 43 de kilometri, este finanţată din fonduri nerambursabile (FEDR), capitolul Proiecte de electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioadă de elaborare 2021 – 2030.

Obiectivele prioritare ale investiţiei sunt: reabilitarea/modernizarea liniei Constanţa – Mangalia, electrificare pe tronsonul Agigea Ecluză – Mangalia şi dublarea liniei Costineşti – Mangalia.

În urma lucrărilor, se va obţine o reducere a duratei de călătorie între cele două orașe. Conform CFR SA, distanța ar putea fi parcursă în 36 de minute fără staţionări, 46 de minute cu patru opriri sau 57 de minute cu șapte opriri. Acum, trenurile parcurg traseul în aproape două ore.

Valoarea estimată a proiectului este între 1,31 miliarde de lei, fără TVA şi 1,55 miliarde de lei, fără TVA. Durata de proiectare este de 10 luni, iar cea de execuţie 24 de luni.

Termen final de depunere a ofertelor este 17 iunie 2024, menționează oficialii CFR SA.

Leave a Comment