Share

CFR Marfă are un nou director general. Și Metrorex va avea un nou șef

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunțat astăzi numele noului director general al CFR Marfă, confirmând și că Metrorex va avea, curând, un nou șef.

Mihai Frăsinoiu, un profesionist în domeniul feroviar după cum spune ministrul Cătălin Drulă este noul director general al CFR Marfă are un nou director general.

„Aşa cum spunea şi premierul Cîţu, noi nu mai putem avea găuri negre la infinit şi pierderi. Trebuie să avem o zonă de echilibru între venituri şi cheltuieli. Chiar am lucrat foarte mult în aceste luni. Am început şi schimbările la management. Astăzi chiar pot să vă anunţ că avem un nou director la compania CFR Marfă. E vorba de domnul Mihai Frăsinoiu, care este profesionist în domeniul feroviar de o viaţă, care are sarcini dificile, dar în care îl ajutăm şi noi. Această companie, după cum ştiţi, trebuie să returneze un ajutor de stat enorm, mai ales prin penalităţile şi dobânzile acumulate din 2013, o decizie finală a Comisiei Europene, dar, împreună cu o echipă de profesionişti, vrem să scoatem la liman această companie”, a declarat Cătălin Drulă după dezbaterile din comisiile parlamentare cu privite la bugetul ministerului pe care îl conduce.

Cătălin Drulă anunță nou director și la Metrorex

Oficialul a făcut menționat şi că Metrorex va avea în curând un nou director general după renunţarea lui Gabriel Mocanu la mandat.

„O să fie schimbări şi la Metrorex. De altfel, directorul de acolo şi-a prezentat renunţarea la mandat astăzi. Momentan, a preluat cineva din conducere, temporar, pentru o perioadă scurtă, delegarea de atribuţii şi vom anunţa noul director general în perioada următoare. Am schimbat şi avem o conducere nouă, un Consiliu de Administraţie ultra-profesionist şi director la Aeroportul Bucureşti. Se simte, ca să zic aşa, o adiere de schimbare şi oamenii au înţeles că trebuie să mergem către profesionalizare, către ajustări”, a susținut ministrul Transporturilor.

Totodată, el a explicat că „anul trecut a fost un an greu în România, un an de pandemie şi toată lumea a trebuit să facă ajustări. Unii oameni şi-au pierdut din păcate locurile de muncă, alţii au trecut la program de 4 din 5 (zile/săptămână – n. r.), alţii pe şomaj tehnic. În condiţiile astea, nu e normal ca aceste companii de stat, în multe dintre ele s-au dat prime de milioane de lei, prime discreţionare, în altele s-a crescut masa salarială cu sute de milioane de lei şi s-au crescut salariile cu aproape 20%. Lucrurile acestea încetează, iar în ceea ce priveşte managementul companiilor de stat din subordine – pentru că orice s-ar spune şi oricâte declaraţii ar face ministrul nu poate să facă lucrurile singur, trebuie să ai oameni profesionişti care să se ocupe de toate aceste domenii – ăsta este ghidul şi liniile care ne conduc acţiunea: profesionalism, eficienţă, reformă”.

El a dat asigurări că la conducerea Metrorex va fi numit un nou director general cât de curând.

Citește și:

Leave a Comment