Share

Cea mai bună lună iulie din ultimii 10 ani în domeniul înmatriculărilor de mașini noi

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a dat astăzi publicității un comunicat în care se arată că volumul de 23.206 autoturisme noi înmatriculate în iulie este cel mai mare raportat în ultimii 10 ani în această lună.

Conform oficialilor APIA, care citează datele Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), în luna iulie au fost înmatricuate în România 23.206 autoturisme noi, aceasta valoare fiind cu 52,6% mai mare decât cea înregistrată în luna similară a anului trecut (15.210 autoturisme). „Acesta este cel mai mare volum de autoturisme noi înmatriculate într-o lună iulie din ultimii 10 ani, dar trebuie reținut faptul că este foarte posibil ca el sa reflecte o situație similară cu cea din august 2018, când o parte dintre înmatriculările de autoturisme noi au fost rezultatul intrării în vigoare la 1 septembrie 2018 a cerințelor de omologare conform standardului WLTP”, evidențiază oficialii APIA:

Ca urmare, pe totalul primelor șapte luni din 2019, înmatriculările de autoturisme noi din România au ajuns la un volum de 94.826 unități, echivalentul unei creșteri de 26,0% față de perioada similara a anului trecut.
În schimb, în alte state din UE, care sunt și cele mai mari piețe pentru autoturismele noi, luna iulie 2019 a fost (din nou) una de scădere, acestea înregistrând volume mai mici în comparație cu luna similară a anului trecut (ex: Franța -1,8%, Spania -11,1%, Marea Britanie -4,1%, Italia – 0,1%). Singura excepție din top 5 piețe de automobile noi din Europa, este Germania, care în iulie 2019 a raporat o creștere cu 4,7% față de iulie 2018, ceea ce a compensat scăderile din celelalte țări, contribuind, astfel, la menținerea în zona pozitivă a vânzărilor de autoturisme noi din Europa Occidentală.

Pe de alta parte în România, importul de autoturisme rulate înregistrează după șapte luni din 2019 o scădere de 5,9% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. „Chiar și în aceste condiții, cele rulate sunt de circa 2,7 ori mai multe decât cele noi, fapt ce conduce la deteriorarea, în continuare, a mediului ambiant din marile orașe”, explică APIA.

Leave a Comment