Share

Bianca Andreescu a câștigat turneul de la Toronto în fața Serenei Williams

Canadianca de origine română Bianca Andreescu a beneficiat de abandonul Serenei Williams în finala turneului de tenis de la Toronto și a cucerit un trofeu pentru care a luptat și Simona Halep.

Finala dintre Bianca Andreescu și Serena Williams s-a încheiat după doar 19 minute de joc. La scorul 3 – 1 pentru canadiancă, Serena a acuzat puternice dureri la spate și a fost nevoită să abandoneze. În același turneu, dar în sferturi de finală, și românca Simona Halep a abandonat acuzând probleme medicale.

Canadianca de origine română, Bianca Andreescu, s-a calificat în finala turneului feminin de tenis de la Toronto, dotat cu premii totale în valoare de 2,83 milioane de dolari, după un meci încheiat în două seturi, 6-4, 7-6 (7/5), în fața americancei Sofia Kenin.

Bianca Andreescu (19 ani) a devenit, cu această ocazie, prima reprezentantă a Canadei care a disputat finala acestui turneu în ultima jumătate de secol și, de asemenea, prima canadiancă învingătoare la Rogers Cup după 40 de ani.

Câștigătoarea turneului a fost recompensată cu un premiu în valoare de 521.530 de dolari, iar învinsa a încasat un cec de 253.420 de dolari. După rezultatele de la Toronto, Serena Williams va urca pe locul 8 WTA, iar Bianca Andreescu va ajunge pe locul 19 WTA.

Citește și:

Leave a Comment