Share

Australian Open 2021: Halep și Cârstea merg în turul 2. Begu, Buzărnescu și Țig, părăsesc turneul

Cinci românce au jucat în această dimineață la Australian Open. Doar Simona Halep și Sorana Cîrstea au reușit să avanseze în al doilea tur al competiției.

Prima zi a turneului de tenis Australian Open a adus pe teren cinci românce și o canadiancă de origine română. Patricia Țig și Sorana Cărstea au jucat una împotriva celeilalte, ca și canadianca de origine română Bianca Andreescu și Mihaela Buzărnescu.

Prima intrată în horă la primul turneu de Mare Şlem al anului a fost Irina Begu. Ea a fost însă învinsă fără drept de apel de Nina Stojanovic din Serbia cu 6-3, 6-4.

irina Begu (30 ani, 79 WTA), care venea după meciuri lungi jucate săptămâna trecută la Gippsland Trophy, a acuzat probleme fizice având nevoie de intervenţia medicului. Românca s-a înclinat la capătul unui meci care a durat o oră şi 43 de minute în faţa unei jucătoare mai slab clasate în ierarhia mondială (24 ani, 100 WTA).

Românca a încheiat cu 3 aşi şi 6 duble greşeli, în timp ce Stojanovic a avut un as şi 65 duble greşeli. Diferenţa a fost făcută la punctele cu al doilea serviciu şi la mingile de break, capitol la care Begu a fructificat doar 2 mingi din 10, iar Stojanovic 4/7. Irina Begu s-a ales cu un cec de 100.000 de dolari australieni şi 10 puncte WTA. Ea va evolua şi la dublu, alături de argentinianca Nadia Podoroska,

Duel „românesc” la Australian Open

Într-o altă partidă desfășurată la Melbourne în acestă dimineață canadianca de origine română Bianca Andreescu a câștigat în fața Mihaelei Buzărnescu cu scorul de 6-2, 4-6, 6-3.

Mihaela Buzărnescu (32 ani, 138 WTA), intrată pe tabloul principal din postura de „lucky loser”, a acceptat înfrângerea după circa două ore de joc, dar a avut la un moment dat şansa de a tranşa meciul în favoarea sa.

Bianca Andreescu (20 ani, 8 WTA), la primul său meci oficial după o pauză de 15 luni, a dominat clar primul set, adjudecat cu 6-2. Buzărnescu a rupt echilibrul în setul secund la 2-2, cu un break, s-a desprins la 4-2 şi şi-a păstrat avantajul până la finalul setului (6-4).

În setul decisiv, cele două jucătoare au mers cap la cap până la 3-3. Din acest moment Buzărnescu a ratat trei mingi de break, iar Andreescu a preluat inițiativa încheind cu 6-3.

Buzărnescu a avut 3 duble greşeli, iar Andreescu a avut 3 aşi, reprezentanta Canadei fiind mai bună la ambele servicii. Andreescu a dominat la capitolul mingi direct câştigătoare, 27-11, dar a făcut şi mai multe erori neforţate, 34-29.

Simona Halep, victorie fără probleme

Într-un meci fără mari probleme Simona Halep a reușit să o învingă pe australianca Lizette Cabrera cu scorul de 6-2, 6-0. Diferența mare din clasamentul ATP s-a făcut simțită pe tot parcursul meciului, românca fiind tot timpul înaintea adversarei sale.

Simona Halep (29 ani, 2 WTA), semifinalistă anul trecut, a avut nevoie de doar 59 de minute pentru a trece de Cabrera (23 ani, 140 WTA), beneficiara unui wildcard.

Simona a încheiat cu 14 mingi direct câştigătoare, faţă de doar 7 ale adversarei, dar a făcut destul de multe erori neforţate, 18, Cabrera totalizând 28.

Halep şi-a asigurat un cec de 150.000 de dolari australieni şi 70 de puncte WTA, urmând ca în turul secund să joace contra altei australience, Ajla Tomljanovic, care a dispus de japoneza Misaki Doi cu 6-2, 6-1 în primul tur.

O altă partidă desfășurată astăzi la Australian Open le-a avut ca adversare pe româncele Sorana Cărstea și Patricia Țig. Cîrstea s-a impus cu 6-2, (6-1) într-o partidă controlată fără drept de apel.

Cîrstea (30 ani, 68 WTA) s-a impus în doar 59 de minute în faţa compatrioatei sale, Ţig (26 ani). De altfel, Sorana Cîrstea a început în forţă şi a condus cu 3-0, iar apoi s-a mers cu serviciul până la 5-2, când Cîrstea a făcut un nou break, încheind setul cu 6-2. În actul secund, Sorana a condus jocul şi mai autoritar şi a avut 5-0, înainte ca Patricia să ia singurul său ghem (6-1).

Sorana Cîrstea a încheiat cu 4 aşi şi două duble greşeli, a fost net superioară la ambele servicii, Ţig beneficiind de o singură minge de break, pe care a ratat-o.

Leave a Comment