Share

Audemars Piguet va înlocui, returna banii sau repara orice ceas al său furat sau deteriorat

Marile case producătoare de ceasuri de lux sunt tot mai preocupate de problema furturilor, iar Audemars Piguet a făcut un pas important pentru a își liniști clienții.

Manufactura Audemars Piguet va înlocui clienţilor ceasurile furate, în cadrul unui nou program creat ca răspuns la creşterea numărului de infracţiuni care au legătură cu ceasurile de lux.

Audemars Piguet, marcă elveţiană ale cărei ceasuri au un preţ mediu de aproximativ 50.000 de franci (55.000 de uro), garantează că va înlocui, returna banii sau repara orice ceas furat sau deteriorat cumpărat în 2022 sau 2023 timp de doi ani, a declarat, conform Bloomberg, directorul general Francois-Henry Bennahmias.

„Ne-am ascultat clienţii şi trebuie să ne uităm de asemenea la ce se întâmplă în lume în acest moment. Avem oraşe importante în Europa şi SUA care nu mai sunt atât de sigure”, a spus Bennahmias.

Furturile de ceasuri, multe violente, sunt o îngrijorare din ce în ce mai mare în industria orologeriei, punând în pericol vânzările dacă oamenii se tem să poarte ceasuri de lux. Iniţiativa celor de la Audemars Piguet este o premieră, fiind prima dată când o marcă de ceasuri de lux oferă o garanţie şi un serviciu de a înlocui sau returna costul unui ceas dacă acesta este furat.

„Este o iniţiativă importantă, pentru că nimeni nu a mai făcut aşa ceva”, a apreciat Bennahmias.

Acesta a precizat că orice client Audemars Piguet care a cumpărat un ceas în 2022 sau în acest an va fi eligibil pentru a se înscrie în noul program. Clientul va trebui să dovedească faptul că a cumpărat şi deţine în continuare ceasul, furnizând o fotografie a acestuia şi un număr de serie. Ceasurile care au fost revândute nu vor fi eligibile pentru a fi incluse în acest program.

Pe piaţa second-hand, ceasurile Audemars Piguet, în special modelul Royal Oak, se vând în general la preţuri mai mari decât cele de retail. De exemplu, un ceas Royal Oak 15500 se vinde cu aproximativ 24.880 de franci în magazin, dar pe piaţa secundară preţurile pot ajunge până la 50.770 de franci, potrivit WatchCharts.

Audemars Piguet produce aproximativ 50.000 de ceasuri pe an, potrivit lui Francois-Henry Bennahmias. Vânzările firmei s-au ridicat la aproximativ două miliarde de franci în 2022, în creştere cu 26% comparativ cu 2021 şi cu 78% peste cele din 2021, când pandemia a oprit pentru o scurtă perioadă producţia şi vânzările.

Bennahmias a estimat că aproximativ 75% dintre clienţii eligibili se vor înscrie în noul program de garanţie împotriva furtului. Directorul se aşteaptă la 100 de solicitări de despăgubiri de la clienţi pe parcursul celor doi ani, dar a prognozat că vor exista doar câteva încercări de a frauda compania, prin depunerea unor cereri de despăgubiri pentru un ceas pe care solicitantul nu îl deţine sau depunerea unui raport falsificat al poliţiei.

Şi alte mărci de ceasuri elveţiene au demarat iniţiative pentru a răspunde la creşterea infracţiunilor care au legătură cu ceasurile, dar niciuna nu s-a oferit până acum să înlocuiască ceasurile furate.

Grupurile Cartier şi Richemont au anunţat săptămâna trecută că vor pune la punct o platformă digitală pentru a ajuta poliţia să combată furturile de ceasuri şi bijuterii.

„Infracţiunile care au legătură cu ceasurile au crescut semnificativ”, susţine Arjen van de Vall, director al dealerului de ceasuri second-hand Watchfinder & Co care adaugă și că, din 2018, doar în Marea Britanie s-au înregistrat 81.000 de furturi.

Citește și:

Leave a Comment