Share

Apple a prezentat noile iPhone SE 5G, iPad Air și Mac Studio

Gigantul american Apple a dezvăluit o serie noutăți, printre care iPhone SE cu 5G, o nouă versiune a iPad Air și Mac Studio.

Noutățile Apple – iPhone SE cu 5G, o nouă versiune a iPad Air și Mac Studio, un computer de birou echipat cu un nou nou procesor – într-o prezentare preînregistrată.

Noul iPhone SE cu tehnologie 5G rămâne în aria telefoanelor inteligente cu prețuri reduse (pentru Apple). În ultima perioadă nu s-au schimbat multe de la actualizarea din 2020 a celui mai puțin costisitor iPhone Apple, însă de această dată aparatul este oferit cu procesorul A15 Bionic, același care se găsește în dotarea modelelor iPhone 13. Asta înseamnă că acest smartphone de buget este aproape la fel de capabil ca iPhone-urile de top. În plus, Apple susține că noul procesor asigură o utilizare mai îndelungată a bateriei.

Desigur, noul iPhone SE oferă conectivitate 5G astfel încât internetul poate fi accesat la viteze mult mai mari, iar sticla din jurul telefonului este aceeași „Ceramic Shield” care protejează Apple iPhone 13. Noul SE 5G are o cameră principală de 12 megapixeli care permite funcții precum Photographic Styles și Deep Fusion, însă nu are în dotare senzori suplimentari. Camera frontală are 7 megapixeli.

Prețurile anunțate de Apple pentru iPhone SE 5G încep de la 429 de dolari. Pe piața din SUA, desigur.

Mac Studio este o altă noutate prezentată de Apple, denumirea ascuzând de fapt un desktop dotat cu M1 Max sau M1 Ultra care oferă „performanțe fără precedent și conectivitate extinsă într-un design incredibil de compact”. Computerul poate fi completat de Studio Display, un ecran Retina 5K de 27 inchi cu o cameră cu Center Stage.

Conform Apple, Mac Studio cu M1 Ultra „poate reda 18 fluxuri de videoclipuri 8K ProRes 422, ceea ce niciun alt computer din lume nu le poate face”.

Mac Studio depășește limitele unui desktop oferind până la 64 GB de memorie pe sistemele cu M1 Max și până la 128 GB de memorie pe cele cu M1 Ultra. SSD-ul din Mac Studio oferă până la 7,4 GB/s și o capacitate de până la 8TB.

Pe spate, Mac Studio include patru porturi Thunderbolt 4, un port Ethernet de 10 Gb, două porturi USB-A, un port HDMI și o mufă audio profesională pentru căști. Wi-Fi 6 și Bluetooth 5.0 sunt, de asemenea, încorporate.

Pentru utilizatorii care conectează și deconectează frecvent dispozitive aferente -precum un SSD portabil, de exemplu, Mac Studio include și porturi în partea din față pentru un acces mai facil. Există două porturi USB-C, care pe M1 Max acceptă 10Gb/s USB 3, iar pe M1 Ultra acceptă 40Gb/s Thunderbolt 4.

Există și un slot pentru card SD în față pentru a importa cu ușurință fotografii și videoclipuri.

Pe lângă iPhone SE, Mac Studio și Studio Display, Apple a prezentat și un nou iPad Air care „oferă o performanță îmbunătățită cu până la 60% față de iPad Air anterior”.

Citește și:

Leave a Comment