Share

Apple, așteptat să lanseze mâine iPhone SE 5G

Apple Inc va organiza marţi evenimentul său tradiţional de lansare de produse, ocazie cu care, potrivit analiştilor, ar urma să fie prezentată o nouă versiune a telefonului low-cost iPhone SE cu capabilităţi 5G.

La același eveniment Apple este așteptată și prezentarea unei noi versiuni a tabletei iPad Air precum şi a unui model high-end de desktop Mac Mini.

În prezent, telefonul iPhone SE are un preţ de 399 de dolari. Angelo Zino, analist la CFRA Research, susţine că Apple ar putea atrage mai mulţi consumatori preocupaţi de preţ dacă preţul noului model va rămâne la 399 de dolari.

„Există posibilitatea să ne îmbunătăţim estimările referitoare la vânzările de iPhone în 2022, dacă preţul va rămâne nemodificat. iPhone SE se potriveşte foarte bine celor care îşi cumpără pentru prima dată un telefon mobil iar aceştia ar putea fi tineri cărora părinţii le cumpără telefonul”, a declarat Angelo Zino pentru Reuters.

Noul iPhone SE ar fi prima îmbunătăţire a modelului iPhone SE din ultimii doi ani şi, potrivit zvonurilor, ar urma să vină cu un procesor mai rapid şi o cameră foto mai performantă.

SUA, Japonia şi Europa Occidentală au fost principiale pieţe pentru iPhone SE în ultimii ani, subliniază analistul IDC, Ryan Reith. Potrivit lui Reith, aceste regiuni este posibil să rămână principalele pieţe şi după lansarea celei de a treia generaţii de iPhone SE.

„Cel mai probabil nu vom vedea mari shimbări geografice”, a spus Reith, adăugând că se aşteaptă ca noul iPhone SE să fie responsabil pentru aproximativ 10% din vânzările globale de telefoane marca iPhone, după lansare.

De obicei Apple organizează în fiecare an trei evenimente de lansare de noi produse, începând din primăvară şi până în septembrie, când este lansată cea mai nouă versiune de iPhone, chiar înainte de sezonul de cumpărături de sfârşit de an.

Citește și:

Leave a Comment