Share

Apple a prezentat iPhone 14 și ceasul inteligent Series 8

Gigantul american din Cupertino a prezentat aseară noile sale produse iPhone 14 și 14 Pro, AirPods Pro și Apple Watch Seris 8.

Evenimentul anual de lansare al noii game Apple a fost transmis, preînregistrat, pe canalele de social media ale companiei americane și a adunat, doar pe youtube, mai bine de 2,5 milioane de pasionați, o valoare mult peste ceea ce pot aduna concurenții direcți la un loc.

Notorietatea companiei din Cupertino și a produselor sale – se estimează că peste 1,8 miliarde de produse Apple sunt în uz în întreaga lume – se află în plin avânt. Conform ultimelor date Insider Intelligence, cota de piață a smartphone-urilor Apple iPhone a urcat la peste 50% în SUA, depășind grupul de produse care folosesc sistemul Android.

Cea mai recentă linie de telefoane inteligente iPhone oferă potențialilor clienți ecrane mai mari care rămân deschise chiar și atunci când sunt blocate (o caracteristică pe care smartphone-urile Android o au deja). Deși nu vorbim despre modernizări radicale ale produselor, noile caracteristici îi vor atrage cu siguranță pe pasionați așa cum s-a întâmplat în fiecare an.

Cele două versiuni de top ale gamei iPhone, dotate cu noul A16 Bionic, asigură posibilitatea de a comunica, în regim de urgență, prin satelit, iar fotografiile sunt realizate printr-o cameră de 48 de magapixeli. Variantele Pro au mult-discutatul „notch”- zonă în partea superioară a afișajului care găzduiește camerele și senzorii FaceID – care se transformă într-un instrument de mesagerie interactiv care se extinde și retrage în funcție de dorința utilizatorului.

Tot în cadrul evenimentului „Far Out”, prezentat aseară, Apple a prezentat și o nouă versiune a căștilor AirPods Pro precum și gama de ceasuri inteligente Series 8, inclusiv un model „ultra” destinat în special sportivilor.

Revenind la iPhone 14, trebuie spus că acest smartphone va fi disponibil de luna viitoare cu două versiuni de ecran Super Retina XDR, una de 6,1 inch și alta de 6,7 inch. Prima va avea un preț de 799 de dolari americani, în timp ce a doua, Pro, va costa minimum 899 USD.

Conform celor de la Apple, noile căști AirPods Pro asigură acum șase ore de utilizare continuă, cu 1,5 ore mai mult decât varianta anterioară.

Apple Watch Series 8 merge și el mai departe în ceea ce privește performanța, adăugând funcții dedicate femeilor, dar și modeul de utilizare Low Power care extinde durata de funcționare până la 36 de ore.

Citește și:

Leave a Comment