Share

Anunț neplăcut al meteorologilor. Cod Galben de Paște

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare „Cod Galben” de instabilitate atmosferică accentuată şi cantităţi de apă însemnate și chiar grindină, valabilă în jumătatea de vest a țării, începând de sâmbătă, ora 15.00, şi până duminică, ora 04.00. Nici în restul țării nu va fi mult mai bine.

Meteorologii avertizează că în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie), instabilitatea atmosferică va fi accentuată în zonele de munte, Oltenia, Transilvania, Maramureş şi nordul Crişanei. Vor fi averse cu caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi 25-30 l/mp şi punctiform 35-40 l/mp.

Judeţele vizate de atenţionarea Cod Galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Bihor, Sălaj, Bistriţa Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Arad, Alba, Sibiu, Hunedoara, Braşov, Suceava, Neamţ, Caraş Severin, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dolj, Olt şi Teleorman.

ANM precizează că astfel de fenomene vor fi mai frecvente în după-amiaza zilei de sâmbătă (27 aprilie) şi pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminica (27/28 aprilie) în jumătatea de vest a ţării şi pe arii mai restrânse în celelalte regiuni, iar duminica (28 aprilie), local, cu precădere la deal şi la munte, precum şi în regiunile nordice, nord-estice şi centrale.

În mare parte din țară, în intervalul sâmbătă, ora 12:00, până duminică, la ora 18:00, instabilitatea atmosferică va genera averse cu caracter torenţial, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. În intervalul menţionat, pe suprafeţe mici pot apărea și căderi de grindină.

Leave a Comment