Share

Angajații Groupe Renault România, solidari cu lupta împotriva cancerului la sân

Fundatia Groupe Renault Romania, în parteneriat cu Automobile Dacia, a răspus prompt apelului anual al Asociației Casiopeea de a participa la acțiuni care promovează sportul și sănătatea.

Peste 700 de angajați din Mioveni și Bucureşti ai producătorului autohton de vehicule, Automobile Dacia, au purtat roz – culoarea simbol în lupta împotriva cancerului la sân. Ei au luat start-ul la cross sau la marșul familiei, în Parcul Tineretului din București (27 septembrie), la marea competiție, Cursa Roz, organizată de Asociația Casiopeea.

Ediția de anul acesta s-a bucurat de susținerea fostei mare jucătoare de handbal, Steluța Luca, vicepreședinte al Federației Române de Handbal, și a Mădălinei Ion, membră a echipei de handbal a CSM București.

Avându-i în frunte pe cei mai tineri participanți înscriși în competiție – copii de trei ani, și sute de părinți pasionați nu doar de industria auto, ci și de sport, premiul Corporate Challange a fost adjudecat de echipele Groupe Renault România.

„La fiecare trei minute, undeva, în lume, o femeie este diagnosticată cu cancer la sân. Este o boală cu consecințe dramatice, însă depistată la timp, există șanse mari de vindecare și refacere. Responsabilitatea noastră este să ne informăm și să ne educam pentru a o preveni, adoptând un stil de viață sănătos.  De aceea, am lansat o invitație către colegii noștri, să fie solidari cu cauza și să se alăture acestei inițiative sportive. Competiția este un cuvânt cheie pentru angajații noștri. O vedem tradusă în succesul internațional al produselor la care lucrează și contribuie cu pasiune zi de zi. Dar să nu uităm că mesajul pe care vrem să îl subliniem este acela de prevenție. Prin conferințele pe care le vom organiza la sediile noastre, colegii vor afla de la specialiști în domeniu cum putem preveni această boală, care sunt primele semne la care să fim atenți și ce putem face ca să creștem șansele de supraviețuire”, a declarat Dana Oprișan, director de resurse umane și președinte al Fundației Groupe Renault România.

Totodată, președintele Asociației Casiopeea, Eliza Rogalski, a declarat că „suntem bucuroși să avem alături de noi parteneri de tradiție așa cum este și Groupe Renault România care ne-a însoțit de la prima ediție și care a mobilizat de fiecare dată un număr impresionant de angajați să se alăture cauzei Casiopeea. Dincolo de spriinul oferit asociației noastre care se traduce implicit în ajutor pentru beneficiarele Casiopeea, un astfel de parteneriat de durată ne demonstrează voința unei companii mari, cu mii de angajați, de a-și sensibiliza echipele în ceea ce privește un stil de viață sănătos și principiile de prevenție în cazul unei boli care face tot mai multe victime în România. Mulțumim Groupe Renault România pentru inițiativă și solidaritate”.

Potrivit regulamentului competițiilor, companiile partenere plătesc taxele de înscriere pentru toţi participanții, iar din fondurile strânse, organizatorii achiziţionează proteze mamare.

La fiecare ediţie la care a participat, Groupe Renault România a obţinut premiul I la Cursa roz Casiopeea, secţiunea Corporate Challenge. Acest trofeu este acordat de organizatori companiei care are cel mai mare număr de înscrişi la cros. De la prima ediție până în prezent, peste 4000 de persoane, angajaţi şi familiile lor, au promovat activitatea sportivă şi beneficiile acesteia pentru o viaţă de calitate.

Leave a Comment