Share

Alibaba, investiție de două miliarde de dolari în Turcia

Gigantul chinez din domeniul e-commerce Alibaba Group Holding Ltd a anunţat că intenţionează să investească două miliarde de dolari în Turcia.

Conform Trendyol, divizia din Turcia companiei chineze, preşedintele Alibaba, Michael Evans, a făcut acest anunţ la finalul unei reuniuni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan care a avut loc la Istanbul. Nu a fost precizat momentul în care va fi făcută investiţia.

Conform Bloomberg, Michael Evans a precizat că firma are „încredere în fundamentele economice sănătoase ale Turciei” şi a investit deja 1,4 miliarde de dolari în această țară prin Trendyol, cea mai mare platformă de e-commerce din Turcia.

Evans şi-a exprimat sprijinul pentru planurile de expansiune internaţională ale Trendyol şi a adăugat că Turcia are potenţialul de a deveni una dintre principalele ţări de e-export.

Trendyol a ajuns la o evaluare de 16,5 miliarde de dolari în 2021, strângând fonduri de la investitori precum SoftBank Group, General Atlantic, Qatar Investment Authority şi fondul suveran din Abu Dhabi. Trendyol precizează că grupul chinez Alibaba are o participaţie de 76,1% din operatorul de e-commerce.

Datele oficiale arată că volumul total de e-commerce din Turcia a crescut cu 109% anul trecut până la 800 de miliarde de lire şi aproape o cincime din toate achiziţiile au fost făcute online.

Citește și:

Leave a Comment