Share
Simona Halep, nouă victorie la Australian Open

Simona Halep, nouă victorie la Australian Open

Simona Halep a reușit astăzi o victorie clară în fața Veronicăi Kudermentova din Rusia. Sorana Cîrstea părăsește Australian Open.

Numărul doi mondial, Simona Halep, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului după o victorie cu 6-1, 6-3 obținută astăzi în fața rusoaicei Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 32.

Simona Halep a dominat categoric primul set, adjudecat cu 6-1, după ce a pierdut ghemul inaugural. Jocul a fost mai echilibrat în actul al doilea, în care Kudermetova a fost ceva mai precisă, iar Halep a greşit mai mult. Rusoaica a început cu break, dar Halep a revenit şi a câştigat două ghemuri la rând. Kudermetova a făcut 3-2, un break la zero, şi a ratat o minge de 4-2, iar Halep a restabilit egalitatea, 3-3. Ghemul opt, la 4-3 pentru Simona, a fost decisiv pentru soarta setului, românca reuşind în cele din urmă break-ul la a treia sa şansă, iar apoi a încheiat meciul (6-3).

Halep a făcut 4 aşi şi 3 duble greşeli, iar Kudermetova a încheiat cu un as şi 2 duble greşeli. Românca a fost mai bună la serviciu, 60%-54% la primul şi 47%-33% la al doilea. Halep şi-a creat nu mai puţin de 13 mingi de break, din care a fructificat 6. Adversara sa a transformat 2 din 4. Halep a încheiat cu mai multe mingi direct câştigătoare, 21-17, şi cu mai puţine erori neforţate, 12-38.

Simona Halep, finalistă în 2018 şi semifinalistă anul trecut la Melbourne, va juca în optimi cu învingătoarea dintre poloneza Iga Swiatek şi franţuzoaica Fiona Ferro.

Sorana Cîrstea, eliminată cu câteva ore înainte de meciul Simonei Halep

Sorana Cîrstea (30 ani, 68 WTA) a pierdut partida cu Marketa Vondrousova (21 ani, 20 WTA), favorita numărul 19 a turneului Australian Open.

După o oră şi 25 de minute. Sorana Cîrstea a fost învinsă clar cu 6-2, 6-4. Românca a avut parte de un început de meci bun, a condus cu 1-0 şi 2-1, dar apoi a pierdut controlul şi a cedat cinci ghemuri la rând. Cu un adversar care nu și-a revenit, Marketa Vondrousova, finalistă la Roland Garros în 2019, a câștigat setul cu 6-2.

În actul al doilea, Cîrstea şi-a făcut serviciul în ghemul de debut, apoi Voundrousova s-a desprins la 3-1. Sorana Cîrstea a reuşit egalarea, la 4-4, dar şi-a pierdut apoi serviciul la capătul unui ghem lung, cehoaica încheind conturile cu 6-4.

Cîrstea a încheiat cu o dublă greşeală, în timp ce Vondrousova a avut un as şi 5 duble greşeli. Cehoaica a fost net superioară la punctele făcute cu primul serviciu (75%-54%), în timp ce Sorana a avut un plus la serviciul al doilea (47%-42%). Dacă la capitolul winners situaţia a fost echilibrată (20-19 pentru cehoaică), românca a făcut mult mai multe erori neforţate (38-17).

Sorana Cîrstea, care a realizat în 2017 cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, optimile de finală, va primi un cec de 215.000 dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Citește și:

Leave a Comment