Share
Ministrul Educaţiei: Probabil de marţi în București vor fi suspendate cursurile

Ministrul Educaţiei: Probabil de marţi în București vor fi suspendate cursurile

Monica Anisie, ministrul Educaţiei a anunțat că, în București, cursurile vor fi „cel mai probabil” suspendate începând de marți, 20 octombrie.

Ca urmare a depășirii a trei cazuri la nia de locuitori în București, cursurile școlare ar putea fi suspendate începând de marți, însă școlile vor continua să funcționeze în sistem online.

Conform ministrului Educației, Monica Anisie, „mâine (n.n. – elevii) merg la şcoală. (…) Cel mai probabil de marţi vor fi suspendate cursurile faţă în faţă (n.n. – în București), însă activităţile didactice vor continua în sistem online. Aş vrea să fac un apel către toată lumea să respecte normele de prevenire şi combatere a îmbolnăvirilor, pentru că deja rata e din ce în ce mai mare”.

În continuarea declarației de la Digi 24, ministrul a a menţionat că în Capitală au fost livrate elevilor 8.057 de tablete. „Ministerul Educaţiei a transmis aceste tablete încă din data de 25 septembrie către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar la nivelul Inspectoratului acestea nu au fost distribuite către unităţile de învăţământ decât săptămâna trecută. Am deblocat această situaţie la nivelul Bucureştiului şi în momentul acesta inspectorii şcolari mi-au transmis că au distribuit către unităţile de învăţământ acele tablete”, a declarat Monica Anisie.

De asemenea, ea a precizat că „la o rată a incidenţei cumulate peste limita de alertă de trei la mia de locuitori, Direcţia de Sănătate Publică va prezenta Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă o analiză a situaţiei epidemiologice. În funcţie de existenţa transmiterii comunitare în localitate, precum şi de numărul de focare existente în unităţile de învăţământ sau alte criterii de risc, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă poate decide prin emiterea unei hotărâri suspendarea temporară a activităţilor didactice care presupun prezenţa faţă în faţă în unităţile de învăţământ, deci pentru 14 zile Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă decide suspendarea cursurilor. În absenţa acestei decizii însă, unităţile de învăţământ vor funcţiona în scenariul 2, aşa cum au funcţionat şi până acum”.

Conform ministrului Educaţiei, Direcţia de Sănătate Publică are la dispoziţie 24 de ore să comunice Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă rata incidenţei COVID-19.

București, Vâlcea și Alba, zonele cu cei mai mari indici de infectare

Conform raportării transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, municipiul Bucureşti şi judeţele Vâlcea şi Alba prezintă cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori: București – 3,02, Vâlcea – 2,97, Alba – 2,86.

O incidenţă de peste 2/1.000 mai prezintă judeţele Sălaj – 2,52, Harghita – 2,34 şi Cluj – 2,33, Bacău – 2.

Judeţele cu incidenţă mică a cazurilor de infectare la mia de locuitori, în ultimele două săptămâni, sunt Argeş – 0,62, Mehedinţi – 0,66, Buzău – 0,69 Călăraşi – 0,81 și Tulcea- 0,96.

Leave a Comment