Share

Avertizare MAE: Grevă a controlorilor de zbor în Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Italia că a fost anunţată o grevă naţională a controlorilor de zbor.

Conform MAE, greva din Italia, anunțată pentru 21 octombrie, va avea durata de 24 de ore și va afecta mai multe zboruri programate pentru călătoriile către şi dinspre Italia.

De asemenea, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale a Aviaţiei Civile din Italia (ENAC), greva convocată de mai multe sindicate din sectorul transporturilor, Filt-Cgil, Fit-Cisl şi Uiltrasporti, va afecta inclusiv unele servicii de transport public italiene, existând riscul unor perturbări ale circulaţiei, pe tot parcursul zilei de vineri, 21 octombrie, precizează Ministerul român de Externe, într-un comunicat transmis joi AGERPRES.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Roma, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi liniile telefonice de urgenţă de la consulatele regionale.

Leave a Comment