Share
Bloomberg: În 2020 vor fi vândute la nivel mondial 1,7 milioane de mașini electrice

Bloomberg: În 2020 vor fi vândute la nivel mondial 1,7 milioane de mașini electrice

O analiză BloombergNEF, divizie a Bloomberg, arată că în acest an vor fi vândute la nivel mondial 1,7 milioane de mașini electrice care se vor adăuga celor aproximativ şapte milioane aflate deja în circulaţie.

Datele și estimările BloombergNEF (BNEF), arată că înmatriculările globale de mașini electrice urmează să înregistreze un declin de 18% în acest an. Această contracție generată de măsurilor destinate limitării pandemiei va fi însă mai mică decât cea înregistrată de zona automobilelor cu motoare termice.

Potrivit analiştilor BNEF, înmatriculările de automobile echipate cu motoare cu combustie internă vor scădea în acest an cu 23%.

Închiderea temporară a showroom-urilor, ca urmare a măsurilor destinate limitării pandemiei, a întrerupt vânzările şi a afectat încrederea consumatorilor, susţine BNEF într-un raport anual cu privire la perspectivele globale pentru automobilele electrice.

„Pandemia va provoca o scădere majoră în vânzările globale de automobile în 2020. Direcţia pe termen lung nu s-a schimbat, însă piaţa va fi una cu denivelări în următorii trei ani”, a spus Colin McKerracher, analist al BNEF.

Conform estimărilor BNEF, la nivelul anului 2040 mașinile electrice vor reprezenta circa 31% din flota globală şi vor ocupa o cotă de 58% din totalul vânzărilor de autoturisme noi de pasageri.

Pentru acest an, analiştii se aşteaptă ca, la nivel mondial, să fie vândute 1,7 milioane de automobile electrice, care se vor adăuga celor aproximativ şapte milioane de unităţi care sunt deja în circulaţie.

Aceste cifre au implicaţii şi pentru piaţa de electricitate şi cea petrolieră. BNEF estimează că electrificarea transportului va elimina 17,6 milioane barili pe zi din cererea de petrol în 2040, în creştere faţă de doar un milioane de barili pe zi în prezent, iar în 2040 cererea de energie electrică va fi mai mare cu 5,2% datorită automobilelor electrice.

De asemenea, analiştii estimează că lumea va avea nevoie de aproximativ 290 milioane de puncte de încărcare în 2040, dintre care 12 milioane vor fi în spaţii publice iar restul acasă, la locul de muncă sau în spaţiile comerciale private.

Citește și:

Leave a Comment