Share
Renault pregătește un SUV electric care are la bază conceptul Morphoz

Renault pregătește un SUV electric care are la bază conceptul Morphoz

Francezii de la Renault ar putea prezenta la ediția din acest an a expoziției auto de la Paris un nou SUV electric care are la bază platforma CMF/EV și un design derivat din conceptul Morphoz.

Renault a prezentat online, la începutul lunii martie, conceptul Morphoz, un SUV personalizabil care, conform producătorului, se adaptează la orice tip de utilizare. Conceptul este dezvoltat pe o nouă platformă modulară 100% electrică numită CMF/EV. La fel ca noua platformă CMF-B lansată odată cu Clio și preluată de Captur, aceasta a fost dezvoltată în cadrul Alianței oferind numeroase avantaje în comparație cu o platformă proiectată pentru motoare termice sau pentru uz mixt termic/electric.

Renault Morphoz este un crossover modular, 100% electric, care poate fi încărcat prin inducție chiar și în timpul utilizării. Este conectat și are funcții de conducere autonomă de nivel 3. Modularitatea conceptului este exprimată prin transformarea care are loc între cele două versiuni ale sale: versiunea scurtă „City” (4,40 m lungime, baterie de 40 kWh şi autonomie de 400 km) și versiunea lungă „Travel” (4,80 m lungime, baterie suplimentara de 50 kWh – total de 90kWh şi autonomie de 700 km).

Viitorul SUV electric Renault, prezentat la Paris Motor Show 2020

Urmare logică a prezentării conceptului Morphoz, un viitor SUV electric pare gata să fie lansat de Renault în această toamnă, la Salonul International Auto de la Paris. Asta, desigur, dacă acest eveniment va avea loc. Conform presei franceze, viitorul SUV va fi produs în Franța și va ajunge pe piețele din Europa în primăvara anului viitor.

Renault Morphoz

Presa franceză susține că viitorul SUV electric derivat din conceptul Morphoz va avea o lungime de 4.20 metri ceea ce îl încadrează în zona vehiculelor destinate, în special, traficului din aglomerările urbane. Pe lângă liniile caroseriei, inspirate clar din conceptul prezentat la începutul lui martie, viitorul vehicul va avea o bază tehnică inexistentă în prezent pe vehiculele producătorului francez. Este vorba despre platforma CMF/EV, una mai avansată chiar decât cea a utilizată pentru ZOE.

Jurnaliștii francezi susțin că SUV-ul va fi doar primul vehicul dintr-o nouă gamă de produse dezvoltată pe platforma CMF/EV, o întreagă familie de modele urmând a fi lansată pe piață. Un demers similar, dacă vreți, cu cel prezentat de germanii de la Volkswagen pentru familia de mașini electrice ID. De altfel, chiar și în privința autonomiei similitudinile dintre proiectul ID. al Volkswagen și cel al Renault sunt evidente. Spunem asta pentru că, deși autonomia maximă a noii familii de vehicule se încadrează între 500 km și 600 km, vor exista și variante dotate cu pachete de baterii mai mici.

Renault Morphoz

Citește și:

Leave a Comment